Tarkkistentie 37 B, Porvoo (Toukovuori)

485 000 € 89 m² tupakeittiö + kamari + oh + ullakkohuone + wc/ph + wc
Myyntihinta 485 000 €
Asuinpinta-ala 89 m²
Huoneita 3
Rakennusvuosi 1830
Tyyppi Omakotitalo
Kaupunki Porvoo
Kaupunginosa Toukovuori

Porvoon keskustan tuntumassa sijaitseva tunnelmallinen Pehtoorin torppa. Uniikki sijainti, iso tontti 2700 m², jossa oma rauha ja upea näkymä Ruskis-Stensbölenlahdelle. Pihassa ja ulkosaunan terassilla voit ihastella ympäristön vuodenaikaisia muutoksia, kuunnella linnunlaulua ja nauttia historian huminaa olevasta kokonaisuudesta. Pehtoorin torpassa on vierailtu MTV:n Suomen kaunein joulukoti -ohjelmassa.

Pehtoorin torppa ja ulkorakennukset muodostavat yhdessä hienon kokonaisuuden kulttuurisesti ja maisemallisesti Ruskiksen luonnonsuojelualueen rannalla. Ruskis muodostaa yhdessä Stensbölen ja Sikosaaren suojelualueiden kanssa lähellä Porvoon keskustaa sijaitsevan, Suomen oloissa poikkeuksellisen monipuolisen luontokokonaisuuden. Alue on merkittävä lintujen muutonaikaisena levähdyspaikkana.

Hirsirunkoisen asuinrakennuksen alakerrassa on tupakeittiö, kamari, olohuone ja pesuhuone/wc. Metalliset kierreportaat johtavat yläkertaan, jossa sijaitsee yhtenäinen huonetila ja wc. Yläkerran makuuhuoneen ikkunasta on upea näkymä aamuauringon suuntaan.

Olemassa olevien tietojen mukaan nykyisen torpan paikalla on sijainnut pieni rakennus 1830-luvulta alkaen. Tarkka rakennusvuosi ei ole tiedossa. Nykyisen torpan vanhan tupaosan voidaan olettaa olevan juuri tuo alkuperäinen rakennus. Aluksi rakennus lienee toiminut leivintupana ja myöhemmin rakennetun Villa Wilhemsbergin palveluskunnan sekä tilan pehtoorin asuintalona. Kiinteistön hallinta on jaettu hallinnanjakosopimuksella Villa Wilhemsbergin omistajan kesken.

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20529937
Osoite Tarkkistentie 37 B, 06150 Porvoo
Tyyppi Omakotitalo
Huoneistoselitelmä Tupakeittiö + kamari + oh + ullakkohuone + wc/ph + wc
Huoneet 3
Asuintilojen pinta-ala 89 m²
Muiden tilojen pinta-ala 43 m²
Kokonaispinta-ala 132 m²
Lisätietoja pinta-alasta Kerrosala 100 m². Pinta-alat on saatu myyjältä ja Porvoon kaupungin rakennusvalvonnasta. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
Asuinkerrosten määrä 2
Rakennusvuosi 1830
Käyttöönottovuosi 1830
Vapautuminen Sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 485 000 €
Velaton hinta 485 000 €
Muut maksut Nykyiset omistajat ovat maksaneet sähköstä viimeisen neljän vuoden aikana kolmen kuukauden välein A-alueen omistajalle 490,20 euroa, joka vuodessa 1960,80 euroa. Vesimaksu on sovittu kulutuksen mukaan A-alueen omistajan kanssa. Pehtoorin torpan pääsähkömittari, kuten vesimittarikin sijaitsee Villa Wilhelmsbergin kellarissa (A-alue).
Kiinteistövero 666,56 euroa/2024

Asunnon lisätiedot

Sauna Oma sauna
Tilojen kuvaus Yläkerrassa parveke.
Tietoliikenne Ostajan tulee hankkia oma nettiliittymä.
Muuta kauppaan kuuluvaa (Kauppaan ei kuulu: Henkilökohtainen irtaimisto, pääoven ulkovalaisin, irralliset kaapistot (voi neuvotella).)
Tehdyt remontit Lähes kahden vuosisadan aikana hirsirunkoisessa torpassa on tehty kullekin aikakaudelle tyypillisiä muutoksia ajan tarpeiden mukaisesti. Rakennusta on vähitellen suurennettu, mm. rakentamalla siihen pieni kamari ja kylmä ullakkotila, joka on jossain vaiheessa myös eristetty ja kunnostettu talvikäyttöiseksi (ilm. vasta 1960-luvulla). Rakennustavasta päätellen torpan nykyinen, lännen puoleinen sisäänkäynti eli lasikuisti, on lisätty rakennukseen arviolta 1970 tai vasta 1980-luvulla. Nykyiset omistajat ovat tehneet muutostöitä talon sisäosissa 2016-2017 ja 2021. Ulko-oven paikkaa on vaihdettu. Eteinen ja ruokailutila yhdistetty olohuoneeksi. Rossipohjan eristevilloituksia uusittu ja asennettu uusi lankkulattia. Tupakeittiön alle sementtivalu, uudet eristeet ja uusi lattialankku. Keittonurkkaukseen asennettiin uudet täysipuiset keittiökaapistot, astianpesukone ja jääkaappi-pakastinyhdistelmä. Tupakeittiöön asennettiin myös valurautaiset kierreportaat yhdistämään ylä- ja alakertaa. Merenpuoleiseen päätyyn avattiin ja asennettiin entisen ikkunan paikalle kaksiosainen lasiovi. Alakerran vanhaa kylpyhuonetta laajennettiin entisen suihkutilan takana olleen, yläkertaan aiemmin johtaneen porrastilan verran. Lattiasta puolet (Villan puoli) on rossilattiaa, toinen puoli työpermantovalua. Villaeristys 150 mm (rosti) ja toinen puoli 100 mm. Koolaus kipsilevylattialle, tasoite sekä vesieristys. Lattialaatoituksen alla on lattialämmitys. Seinillä villoitus, kipsilevy, vesieristys ja laatoitus. Laipiossa panelointi. Tarkistusluukku yläkerran vesiputkille. Tilaan asennettiin WC-istuimen lisäksi suihkunurkkaus, kylpyamme ja allaskaappi. Ylä- ja alakertaa yhdistää valurautainen kierreportaikko, joka lähtee alhaalta uunin edustalta ja avautuu ylhäällä merenpuoleiseen makuutilaan. Navetan / autotallin puoleiseen päätyyn sijoittuu vaatehuone, jonne on avoin kulkuyhteys makuutilasta. Meren puolella on pieni parveke, johon kulku on makuutilasta. Yläkerran WC rakennettiin alakerran WC:n päälle, entisen portaikon paikalle. Tilaan asennettiin WC-istuimen lisäksi allaskaappi ja 220-litrainen lämminvesivaraaja. Lisäksi tilassa on pyykinpesukoneelle liitännät sekä laatoituksen alla lattialämmitys. Toukokuun lopussa 2017 rakennettiin talon merenpuoleiseen päätyyn terassi, josta portaat pihalle. Talon päätyyn avattiin ikkuna-aukkoa suurentamalla oviaukko lasiselle pariovelle, josta käynti terassille. 26.3.2019 on suoritettu Porvoon kaupungin rakennusvalvonnan toimesta (tarkastaja Tomi Mäkinen) LVI-katselmus hyväksytysti. Yläkerran merenpuoleiseen päätyyn asennettiin korvausilmaventtiili huhtikuussa 2019. Sähköasennukset toteutettu ja tarkastettu Insinööritoimisto Ykkössähkö OY:n Antti Vänttisen toimesta 11.4.2019 lausumalla: SFS 6000 Standardin mukainen turvallisuustaso saavutettu.
Asunnon kunto Hyvä
Energialuokka Myyjä vastaa energiatodistuksen hankinnan kustannuksista.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Puu, sähkö, Ilmalämpöpumppu, sähköpatterilämmitys, sähköinen lattialämmitys, uuni/takka, ilmalämpöpumppu, hyvä
Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Painovoimainen, koneellinen poisto
Tulisija Takka
Vesihuollon kuvaus Kunnan
Viemäri Kunnan
Sähköliittymä siirtyy Kyllä

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Puu, hirsi
Rakennusmateriaalien kuvaus Lautaverhoilu.
Keittiön kuvaus Jääkaappi/pakastin, liesi (keraaminen), Keittiön saarekepöytä jää., liesituuletin, mikroaaltouuni, astianpesukone, kiinteät valaisimet
Kylpyhuoneen kuvaus Kylpyamme, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
WC-tilojen kuvaus Pesukone, pesukoneliitäntä, lattialämmitys
Saunan kuvaus Puukiuas, Merenpuoleisella piha-alueella, tontteja rajaavan kallion läheisyydessä on pihasauna. Nykyinen sauna on rakennettu 2003 entisen saunarakennuksen paikalle. Rakennuksessa on löylyhuone ja pieni eteinen/pukuhuone. Saunaan on vedetty sen rakentamisen aikaan ns. kesävesi. Keväällä 2020 saunan ulkoterassi uusittiin ja 3,5 metriä halkaisijaltaan oleva pyöreä uima-allas asennettiin saunan ja kallion väliin ja rakennettiin allasta ympäröivä terassi. Uima-altaan vettä lämmittää dieselillä toimiva lämmitin.
Muut huoneet ja tilat Terassi
Seinämateriaalien kuvaus Maali, laatta
Lattiamateriaalien kuvaus Puu, laatta
Kattomateriaalin kuvaus Lauta.
Kattotyyppi Harjakatto
Katon kuvaus Saumattu peltikate

Asunnon tontti

Tontin omistus Oma
Kiinteistötunnus 638-12-269-1
Tontin tyyppi Tasamaatontti
Tontin pinta-ala 2700 m²
Tie perille On
Lisätietoja tontista Hallinnanjakosopimuksen mukainen tontin koko 2700 m² + 82 m² osuus yhteisestä C-alueesta. Koko tontin pinta-ala on 10813 m² .
Kaavoitustiedot Asemakaavaan sisältyvä sitova tonttijako. Porvoon kaupunki, puh. 019 520 211.
Kaavoitustilanne Asemakaava
Muut rakennukset Saunarakennus, autotalli (kaksi autoa), varasto, puuliiteri ja kylmä ullakkosäilytystilaa. Autotallirakennuksen pääty kuuluu hallinnanjakosopimuksen mukaisesti A-alueelle.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Keskustan palvelut noin 3 km, Porvoon sairaala lähellä.
Koulut Keskustan koulut noin 3 km.
Päiväkodit Noin 3 km.
Liikenneyhteydet Paikallisliikennepysäkki lähellä.
Ajo-ohjeet Tarkkistentie 37, Porvoo

Muut lisätiedot

Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot MAALIT: lattialankut: Betolux Akva (kevät 2017). Seinäpaneelit: lattioiden maalaus uudistettiin syyskuussa 2018 lankkujen oksan kohtien kellastumisen vuoksi. Hiottiin entinen Betolux Akva-maalipinta ja pohjamaalattiin Otex Akvalla, pintamaalina Betolux Akva. Syyskuussa 2020 maalattiin tupakeittiön ja pienen aulan lattiat Betolux Akvalla, koiran kynsimien jäljiltä. Asuinrakennus eli torppa ja ulkosauna huoltomaalattiin ruiskulla syyskuussa 2020, Tikkurilan öljypohjaisella punamaalilla. Vuorilaudat ja ulkoportaiden kaiteet maalattiin samassa yhteydessä Vinha-maalilla. Saunan pukuhuone käsiteltiin, niin ikään syyskuussa 2020 valkoisella Luja-maalilla. NAVETTA / AUTOTALLI Autotallin vintti on rakennuksen mittainen kylmätila. Samoin kylmätilaa on navetan alaosa, joka toimii autotallina ja varastona. Autotallin idän puoleinen päätyvarasto kuuluu Villan omistukseen. Kesällä 2018 navetta huoltomaalattiin Tikkurilan öljypohjaisella punamaalilla.
Pihan kuvaus Nurmikkopihaa, puustoa.
Ranta Ei rantaa

Timo Parttimaa

Kiinteistönvälittäjä, LKV, kaupanvahvistaja Porvoo +358443110168
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​