Asunnon hinnan arviointi

Oman asunnon hinnan arviointi saattaa olla vaikeaa. Meiltä saat luotettavan hinta-arvion ja raamit uusille unelmillesi.

Hinta-arvio perustuu kahteen asiaan

Arviokäynnillä saat meiltä asunnon myyntiä varten ilmaisen asunnon arvioinnin sekä räätälöidyn suunnitelman asunnon myyntiin ja markkinointiin. Jos kuitenkin tarvitset kirjallisen hinta-arvion asunnosta esim. perunkirjoitusta tai ositusta varten, on arviointi maksullinen. Silloin teemme arviosta erillisen arviokirjan.

Realistinen ja luotettava asuntoarvio perustuu kahteen asiaan:
1) aluetta koskevaan markkinatietoon ja 2) asunnon ja talon kuntoon.

1. Markkinatieto

Kiinteistönvälittäjillämme on käytössä on kattava ja täsmällinen tieto eri kaupunkien ja kaupunginosien asuntomarkkinoista. Silloin myös asunnon hinta-arvio on tarkka ja realistinen.

Asuntomarkkinoiden yleiskehitys ja yksittäisen asuinalueen hintakehitys voivat erota toisistaan. Vaikka koko maan tasolla asuntojen hinnat voisivat olla nousussa, voi pienessä työttömyyden vaivaamassa muuttotappiokunnassa kehitys olla päinvastainen. Samoin laskevan hintakehityksen aikana ”hyvien” alueiden asuntojen hinnat eivät välttämättä laske – ne voivat jopa nousta.

2. Asunnon ja talon kunto

Markkinatieto on vain yksi asunnon hinta-arvioon vaikuttava tekijä. Yhtä tärkeää on tuntea taloyhtiön tilanne ja asunnon kunto. Taloyhtiöstä ja alueen muusta markkinatilanteesta riippuen tulevat tai jo käynnissä olevat remontit saattavat joko nostaa tai laskea asunnon arvoa. Siksi asunnon oikea-aikaiseen myyntiin kannattaa pyytää apua ammattilaiselta, joka tuntee remontin vaikutukset asunnon arvoon.

Oman asunnon täysremonttiin investoitu raha materiaaleineen ja töineen tulee harvoin takaisin, jos asunto myydään heti remontin valmistuttua. Lähes jokainen asunnon ostaja haluaa uudesta asunnostaan yksilöllisiä mieltymyksiään ja tarpeitaan vastaavan kokonaisuuden, ja tekeekin isomman tai pienemmän remontin ostamaansa asuntoon.

Asuntoarvio määrittää asunnon hinnan ja myyntiajan

Mitä onnistuneempi asuntoarvio on, sitä paremmat lähtökohdat sinulla on saada asunto myytyä nopeasti. Liian suuret hintalupaukset johtavat katteettomiin toiveisiin. Silloin asunnon myynti viivästyy – lopulta hintaa on kuitenkin laskettava. Liian alhainen hinta-arvio taas johtaa sinun kannaltasi huonoon tulokseen; olisit voinut saada asuntosi myytyä parempaan hintaan.

Kun valitset Huoneistokeskuksen asuntosi myyjäksi, saat ilmaisen asuntoarvion ja voit olla varma kahdesta asiasta:

1) Saat markkinoiden tarkimman hinta-arvion asunnostasi ja

2) saat asuntosi myytyä parhaaseen hintaan.

Voit myös testata oman asuntosi suuntaa antavan hintatason ja kiinnostavuuden asuntomarkkinoilla Huoneistokeskuksen Hintatesti™ -palvelun avulla.

Varaa aika arviokäynnille

Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Näet arviokäyntien vapaat ajat nyt verkosta

Ajanvarauskalenteristamme varaat arviokäynnin haluamaltasi välittäjältä vaikka samalle päivälle. Asunnon myymisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.