Tarjouskauppa

Huoneistokeskuksen tarjouskauppa on kauppatapa, jossa asunnolle asetetaan lähtöhinta, mutta lopullinen myyntihinta muodostuu tarjousten perusteella.

Miten tarjouskauppa toimii?

Tarjouskauppa -palveluun soveltuvat parhaiten asunnot, joihin kohdistuu runsaasti kysyntää tai jotka ovat muuten vaikeita hinnoitella esimerkiksi niiden ainutlaatuisuuden takia.

1. Välittäjä ja myyjä sopivat asunnolle lähtöhinnan

Kiinteistönvälittäjä määrittelee yhdessä asunnon myyjän kanssa sopivan hinnan, josta ylöspäin ostajaehdokkaat voivat tehdä tarjouksia. Välittäjä vie kohteen tiedot Huoneistokeskuksen verkkosivuille ja tarjouskauppa voi alkaa.

2. Ostajat tekevät lähtöhinnan ylittäviä kirjallisia tarjouksia välittäjälle

Kohteen sivulla näkyy lähtöhinta sekä velaton lähtöhinta mikäli osakehuoneistoon kohdistuu yhtiölainaa. Kaikki tarjoukset tehdään kirjallisina ehtoineen (hinta, maksuehdot, aikataulu jne.) välittäjän kautta, joka kirjaa tarjouksen näkymään kohteen nettisivuille kaikille ostajaehdokkaille.

3. Tarjoukset näkyvät kaikille netissä ja tulevat sähköpostiin ilmoituksen tilanneille

Tarjouskauppakohteen kohdesivulla on mahdollisuus jättää yhteydenottopyyntö välittäjälle lisätietoja tai tarjouksen tekemistä varten. Tarjouskauppakohteen voi asettaa myös tekstiviesti- tai sähköpostiseurantaan. Seuraajien lukumäärä näkyy kohteen Tarjouskauppa-sivulla, joten tarjouskauppa on perinteistä mallia avoimempaa.

4. Välittäjä esittelee tarjoukset myyjälle

Välittäjä käy kunkin tarjouksen ehtoineen läpi myyjän kanssa, joka tekee päätöksen, hyväksyykö hän jonkin tarjouksista vai jääkö odottamaan muita tarjouksia. Kirjallisten tarjousten on oltava voimassa vähintään 48 tuntia, jotta muut ostajaehdokkaat ehtivät halutessaan tehdä oman tarjouksensa. Myyjä voi hyväksyä tarjouksen aikaisintaan sen oltua voimassa 44 tuntia.

5. Kun tarjottu hinta miellyttää myyjää, valtuuttaa hän välittäjän myymään asunnon

Näet arviokäyntien vapaat ajat nyt verkosta

Ajanvarauskalenteristamme varaat arviokäynnin haluamaltasi välittäjältä vaikka samalle päivälle. Asunnon myymisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.