Laajalahdentie 3, Helsinki (Munkkiniemi)

630 000 € 96 m² 3 h + kk + ruokailutila + kph + 2 x eteinen
Velaton hinta 630 000 €
Hoitovastike 565,60 €/kk
Asuinpinta-ala 96 m²
Huoneita 3
Kerros 2
Rakennusvuosi 1925
Tyyppi Kerrostalo
Kaupunki Helsinki
Kaupunginosa Munkkiniemi

Eliel Saarisen suuresta Munkkiniemi-Haaga suunnitelmasta jäi historiaan muutama upea rakennus, tunnetuin niistä on aikoinaan Munkkiniemen pensionaatiksi rakennettu ja sittemmin Kadettikouluna tunnettu jugendlinna, jonka välittömässä naapurustossa sijaitsee tämä vuonna 1925 valmistunut Asunto-Oy Rivitalo N:o 36 – Bostads-Ab Radhus N:o 36 yhtiön vankka kivitalo Hollantilaisentien ja Laajalahdentien kulmauksessa.

Itsenäisen Munkkiniemen yhdyskunnan aika kesti vuoteen 1946, jolloin se suuressa alueliitoksessa liitettiin Helsingin kaupunkiin, alue on kuitenkin säilynyt samanlaisena ”lintukotona”, jollaiseksi se jo tuolloin miellettiin.

Tule toteuttamaan unelmasi asumisesta meren tuntumassa, Kalastajatorpan ja presidentin virka-asuntona toimivan valtion vierastalon naapurustossa, Kasinonlahden uimarannan, puistojen ja raitiovaunupysäkkien läheisyydessä, elävästä kahvilakulttuurista ja yhteisöllisyydestä tunnetulla arvoalueella, asunnossa, jonka ikkunat avautuvat kolmeen suuntaan.

Hurmaava koti, joka kaipaa pintojen päivitystä tämän päivän vaatimuksiin, talon historiaa kuitenkaan unohtamatta. Asunto on aikoinaan yhdistetty kaksiosta ja yksiöstä, kaksi osakesarjaa on edelleen olemassa. Asunnon pohjaratkaisu on muuntelukelpoinen, erilaisia ratkaisumahdollisuuksia on useita. Olohuoneessa on tilanjakajana linjakas takka, joka omistajalta saadun tiedon mukaan on Alvar Aallon/Aallon toimiston suunnittelema.

Munkkiniemestä on loistavat yhteydet moneen suuntaan, urheilusta ja ulkoilusta kiinnostuneelle löytyy runsaasti erilaisia mahdollisuuksia, Kalastajatorpan tenniskentät ovat lyhyen kävelymatkan päässä, samoin Seurasaaren ja Meilahden ulkoilualueet, Talin golfkentälle pääsee pyörällä alle kymmenessä minuutissa, alue on kuuluisa myös monista viehättävistä puistoistaan. Munkkiniemen hienot ranta-alueet kutsuvat kaikkina vuodenaikona nauttimaan upeista näkymistään.

Tervetuloa tutustumaan tähän mielenkiintoiseen kohteeseen, lisätiedot ja esittelyaikavaraukset:

Sari Kiviharju p. 050 511 1618, sari.kiviharju@huoneistokeskus.fi

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20682120
Osoite Laajalahdentie 3, 00330 Helsinki
Tyyppi Kerrostalo
Omistusmuoto Oma
Huoneistoselitelmä 3 h + kk + ruokailutila + kph + 2 x eteinen
Huoneet 3
Asuintilojen pinta-ala 96 m²
Kokonaispinta-ala 96 m²
Lisätietoja pinta-alasta Isännöitsijäntodistuksen mukainen, Pinta-alatietoa ei ole yhtiöjärjestyksessä, pinta-ala on ilmoitettu isännöitsijäntodistuksesta saadun tiedon mukaisena, pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Yhtiöjärjestyksen 4 §:n mukaan vastikeperuste on kunkin huoneiston osakeluku ja vastikkeen suuruus on määrättävä samaksi kaikkien osakkeiden osalta kuitenkin siten, että täten määräytyvä vastike on myymälähuoneistojen n:o 10, 10a ja 10b osalta oleva asunto-osakehuoneiston osakkeeseen verrattuna kaksinkertainen.
Kerros 2/3
Rakennusvuosi 1925
Käyttöönottovuosi 1925
Vapautuminen Heti

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 619 620 €
Velkaosuus 10 380 €
Velaton hinta 630 000 €
Neliöhinta 6 562,50 €/m²
Hoitovastike 565,60 €/kk
Rahoitusvastike 82,82 €/kk
Yhtiövastike yhteensä 648,42 €/kk
Muut maksut Hoitovastike asuinhuoneisto 5,60 euroa/osake/kk Hoitovastike liikehuoneisto 11,20 euroa/osake/kk Hoitovastike ALV-vastike liikehuoneisto 1,1160 euroa/osake/kk Hoitovastike autotalli 5,60 euroa/osake/kk Rahoitusvastike putkiremontti/asuinhuoneisto 1,20 euroa/osake/kk Rahoitusvastike putkiremontti/liikehuoneisto 1,20 euroa/osake/kk Rahoitusvastike ALV-vastike liikehuoneisto 0,1442 euroa/osake/kk Varasto 210 euroa/kk Pesutupa 5 euroa/kerta Rengassäilytys 25 euroa/vuosi Toimisto 300 euroa/kk

Asunnon lisätiedot

Sauna Ei saunaa
Parveke Ei
Tietoliikenne DNA
Asunnon kunto Tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö
Tulisija Muu, Takka, lisätietoja takasta myyjältä.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Tiili
Keittiön kuvaus Liesi (erillisuuni, liesitaso), työtasot (laminaatti), seinät (kaakeli, maalattu), lattiat (muovi), astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Kylpyhuoneen kuvaus Kylpyamme, pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, peilikaappi, seinät (kaakeli), lattiat (laatta)
Olohuoneen kuvaus Seinät (maalattu), lattiat (parketti)
Makuuhuoneen kuvaus Lukumäärä: 1, seinät (maalattu), lattiat (muovi)
Kattotyyppi Harja
Katon kuvaus Tiili

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi Asunto-Oy Rivitalo N:o 36 – Bostads-Ab Radhus N:o 36
Isännöitsijän yhteystiedot Isännöinti Luotsi Oy, isännöitsijä Harri Turunen, Elielinaukio 5 B, 00100 Helsinki, p. 010 207 5300, harri.turunen@isannointiluotsi.fi
Huolto Huoltoyhtiö
Hissi Ei
Taloyhtiön autopaikat Autotalleja: 1, Autotalli on osakkeena. Munkkiniemen alueella on asukaspysäköinti.
Muuta taloyhtiöstä Talopesula, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, kaapeli-tv, hormi olemassa
Tehdyt remontit Sähkö 1993, tiilikatto 1997, lukosto 1999, lämmönvaihdin 2001, putkiremontti 2008 (vesi-ja viemäriputket sekä kylpyhuoneet uusittu), lukosto 2021 (Abloy Easy), ikunoiden peruskunnostus 2022 >
Tulevat remontit Julkisivun kuntokartoitus ja suunnittelun aloitus 2024-2026
Energialuokka F2018, On lain edellyttämä energiatodistus
Tontin pinta-ala 1200 m²
Tontin omistus Oma
Kaavoitustiedot Helsingin kaupunki kaupunkiympäristön toimiala p. 09 310 2611
Kaavoitustilanne Asemakaava

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Alueella kaksi Alepaa ja K-ruokakauppa, K-Supermarket Munkki Munkkivuori, S-Market Munkkivuori, Munkkivuoren ostoskeskuksen palvelut, postipaketit R-kioski Munkkiniemen puistotie. OmaPosti -kioski Munkkivuoren ostoskeskus, kirjasto Munkkiniemi, terveysasema Munkkiniemi
Koulut Munkkiniemen ala-aste, Munkkiniemen yhteiskoulu yläaste ja lukio, Hoplaxskolan, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Lärkan.
Päiväkodit Helsingin kaupungin suomenkieliset päiväkodit Kaartintorppa ja Ruusu, ruotsinkielinen Daghemmet Elka, yksityiset päiväkodit Munkkiniemen Montessori leikkikoulu ja Munkkiniemen Ankkalampi-Duckie
Liikenneyhteydet Raitiovaunu 4, bussit Huopalahdentie, Paciuksenkatu, Ramsaynranta, Munkkiniemen puistotie.

Muut lisätiedot

Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot Varsinainen yhtiökokous 14.6.2022 Päätettiin rahastoida tarvittaessa enintään tilikauden aikana tapahtuneet lainan lyhennykset ja lainaosuusuoritukset. Hallitukselle myönnettiin valtuudet tarvittaessa periä 1-2 ylimääräisen kuukauden vastikkeet tai jättää vastikkeita perimättä. Päätettiin ehdollisesta yhtiöjärjestyksen muutoksesta ja liiketilojen muuttamisesta asuihuoneistoiksi. Hyväksyttiin halllituksen esitys ja valtuutettiin hallitus viemään em. hanketta eteenpäin sekä sopimaan ja allekirjoittamaan hankkeeseen liittyvät tarvittavat asiakirjat. Ylimääräinen yhtiökokous 12.01.2023 Annettiin hallitukselle valtuus luotollisen tilin limiittivaltuuksien lisäämiseksi 50.000 eurolla yhteensä 160.000 euroon. Limiittitililtä maksetaan lukitus- ja ikkunahankkeiden kustannukset ja niitä vastaavalle määrälle muodostetaan rahoituslaina. Laina-aika on 20 vuotta. Lainaosuudet on jyvitetty osakkaille 2/2024, huoneiston B11/11b osuus lainasta on 10 379,77 euroa. Lisäksi annettiin hallitukselle valtuus kahden ylimääräisen hoitovastikkeen keräämiseen taloustilanteen niin vaatiessa seuraavaan yhtiökokoukseen saakka. Hallitus on käymiensä neuvottelujen tuloksena allekirjoittanut sopimuksen yhtiöjärjestyksen muutoksesta ja liiketilojen (kolme myymälähuoneistoa, osakkeet 492-821) muuttamisesta asuinhuineistoiksi BioLab Nordic Oy:n kanssa 20.02.2023. BioLab Nordic Oy vastaa toteutusaikataulusta. Ylimääräinen yhtiökokous 1.11.2023 Annettiin hallitukselle valtuus neuvotella ja tehdä luottolimiittisopimus (hoitotilin limiitti) enintään 60 000 eurolle. Annettiin hallitukselle valtuutus nostaa laina (limiitti) katsomastaan rahalaitoksesta parhaiksi katsomillaan ehdoilla, hakea ja kiinnittää tarvittavat panttikirjat lainan (limiitin) yleisvakuudeksi sekä allekirjoittaa kaikki tarvittavat laina- ja panttausasiakirjat lainan (limiitin) myöntäneessä pankissa. Tililimiitti lopetetaan, kun yhtiön maksuvalmius ja taloustilanne sen sallivat.

Sari Kiviharju

Kiinteistönvälittäjä, LKV, OTM Espoo, Kauniainen +358505111618
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​