Jokikatu 53, Porvoo (Vanha Porvoo)

1 750 000 € 426 m² viisi huoneistoa + liiketila + kellaritilat.
Myyntihinta 1 750 000 €
Asuinpinta-ala 426 m²
Huoneita 6
Rakennusvuosi 1726
Tyyppi Kerrostalo
Kaupunki Porvoo
Kaupunginosa Vanha Porvoo

Porvoon ensimmäinen piispantalo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävällä ja keskeisellä arvotontilla Jokikadun ja Välikadun välissä. Tontin omistajatiedot ovat alkujaan vuosilta 1696 ja 1710. Hirsirunkoinen rakennus on valmistunut noin vuonna 1726.

Talo rakennettiin alun perin Porvoon piispa Johannes Gezeliukselle, joka asui talossa vuosina 1726-1733. Yksikerroksinen piispantalo edusti aikakautensa yleistä rakennustyyliä. Rakennuksen toinen kerros on valmistunut noin vuonna 1820.

Pienkerrostaloon on nykyisten omistajien aikana tehty vuosina 1980-1983 laaja perusparannus, jonka ohessa huoneistoja yhdistettiin ja kellarikerrokseen rakennettiin kerhotila. Vuonna 2006 kerhotila muutettiin liiketilaksi. Tätä paraatipaikalla sijaitsevaa Museoviraston suojelukohdetta on vuosien varrella kunnostettu huolellisesti ja talon tekniset korjaukset on myös huomioitu. Rakennuksen lämmitysmuoto on kaukolämpö.

Kiinteistön omistajien käytössä on rakennuksen yläkerta, joka on yhtenäinen noin 190 m²:n huoneisto, jossa on hyväkuntoiset vankat puulattiat, historialliset puuväliovet sekä upeat näkymät Porvoonjoelle.

Rakennuksen alakerran neljä erikokoista asuinhuoneistoa sekä kivijalan liiketila ovat vuokrauskäytössä.

Kohde on aivan Vanhan Porvoon ytimessä ja sitä ympäröivät kauniit mukulakivikadut sekä kapeat kujat. Lähistöllä sijaitsee useita arvostettuja ravintoloita, kivijalkamyymälöitä sekä näköetäisyydellä Porvoon tuomiokirkko.

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20692261
Osoite Jokikatu 53, 06100 Porvoo
Tyyppi Kerrostalo
Huoneistoselitelmä Viisi huoneistoa + liiketila + kellaritilat.
Huoneet 6
Asuintilojen pinta-ala 426 m²
Muiden tilojen pinta-ala 49 m²
Kokonaispinta-ala 475 m²
Lisätietoja pinta-alasta Asunto 1: asuinpinta-ala 190 m². 7h, k, 2 x ph, parveke ja lämmitetty ullakkotila. Kattaa koko rakennuksen yläkerran. Asunto 2: asuinpinta-ala 49 m². 2h, k, ph. Asunnon keittiö uusittu 2022 ja asuntoa pintaremontoitu tammikuussa 2024 (ei ph). Asunto 3: asuinpinta-ala 29 m². 1h, k, ph, oma veranta. Asunto 4: asuinpinta-ala 83 m². 3h, k, ph. Asunto 5: asuinpinta-ala 45 m². 2h, k, ph. Liiketila: pinta-ala n. 30 m². Erillinen wc sekä vesipiste. Peruskorjattu 2023. Pinta-alatiedot on saatu myyjältä ja Porvoon rakennusvalvonnasta. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
Asuinkerrosten määrä 2
Rakennusvuosi 1726
Käyttöönottovuosi 1726
Vapautuminen Noin 3 kk kaupanteosta.

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 1 750 000 €
Velaton hinta 1 750 000 €
Muut maksut Vesi, sähkö ja lämmitys kulutuksen mukaan. Ostajalle lainhuudatusmaksu 161 euroa, kaupanvahvistajan maksu 128 euroa (puoliksi ostajan/myyjän kesken) ja varainsiirtovero 3 % kauppahinnasta.

Asunnon lisätiedot

Sauna Ei saunaa
Tilojen kuvaus Kaksi ullakkotilaa, kellaritilat.
Tietoliikenne Jokaisella huoneistolla oma nettiliittymä.
Muuta kauppaan kuuluvaa Kompostori, (Kauppaan ei kuulu: henkilökohtainen irtaimisto. Huonekalujen osalta voi tarvittaessa neuvotella. )
Tehdyt remontit Rakennuksen peruskorjaus on tehty 1980-1983 ja korjauksen käyttöönottokatselmus on pidetty syyskuussa 1983 ja loppukatselmus on pidetty 25.7.1991. Vuonna 1996 on rakennettu veranta sekä parveke. Vuonna 2001 remontoitu yläkerran (as.1) pesutilat. Marraskuussa 2006 siirrytty kaukolämpöön ja purettu vanha öljysäiliö. Vuosina 2006–2007 osa kellarista muutettu myymälätilaksi. Rakennusluvalle 2006-313 (pienkerrostalon kellarissa oleva varasto on muutettu myymäläksi) on käyttöönotto- ja loppukatselmus pidetty 19.1.2007. Vuonna 2006 rakennettu ullakkotilat; yläpohjan lämpöeristys (selluvilla), panelointi, sähköistys ja tuuletus. Kesäkuussa 2014 katon maalaus (Porvoon Vaskisepät). Kesällä 2021 rakennuksen ulkomaalaus, Jokikadun osa (Uustaas Oy, Porvoo). 2.2.2023 Nuohoustodistus, vuosittainen (Pikimusta Oy, Porvoo). Kesäkuussa 2023 rakennuksen sokkelin restaurointi Jokikadun puolelta (Museovirasto, OSK Rotunda; Teemu Kajaste). Asunto 2 keittiö uusittu joulukuussa 2022 ja pintaremontoitu tammikuussa 2024 (ph ei remontoitu).
Asunnon kunto Hyvä
Lisätietoja kunnosta Asuntojen 2, 3, 4 ja 5 pesuhuoneita ei ole remontoitu. Asunto 4 pieniä korjauksia on tehty vuonna 2024, muuten ei remontoitu.
Energialuokka Energiatodistusta ei vaadita rakennukselta, jota suojellaan rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010), kaavassa annetun suojelumääräyksen tai maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemisesta tehdyn yleissopimuksen (SopS 19/1987) mukaiseen maailmanperintöluetteloon hyväksymisen nojalla osana määrättyä ympäristöä tai sen erityisten arkkitehtonisten tai historiallisten ansioiden vuoksi siltä osin, kuin sen luonne tai ulkonäkö muuttuisi energiatehokkuutta koskevien vähimmäisvaatimusten noudattamisen vuoksi tavalla, jota ei voida hyväksyä. Energiatodistuksen laatiminen ei muuta rakennuksen luonnetta tai ulkonäköä, joten energiatodistus laaditaan yleisesti ottaen myös suojelluille rakennuksille. Suojelupäätös vaikuttaa energiatodistuksessa annettaviin suosituksiin energiatehokkuuden parantamisesta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö, puu, sähkö, Ilmalämpöpumppu, vesikiertoinen patterilämmitys, sähköinen lattialämmitys, ilmalämpöpumppu
Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Painovoimainen, koneellinen poisto
Tulisija Muu, Leivinuuni ja hella ovat toimintakuntoisia, uunit eivät ole toimintakuntoisia.
Vesihuollon kuvaus Kunnan
Viemäri Kunnan
Sähköliittymä siirtyy Kyllä
Siirtyvät liittymät Kaukolämpöliittymä.

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Puu, kivi, hirsi, betoni
Rakennusmateriaalien kuvaus Lautaverhoilu.
Keittiön kuvaus Jääkaappi, pakastin, liesi (sähköliesi, puuliesi), liesituuletin, mikroaaltouuni, astianpesukone, kiinteät valaisimet
Kylpyhuoneen kuvaus Suihkukaappi, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
WC-tilojen kuvaus Pesukoneliitäntä, lattialämmitys, suihku, suihkukaappi, peilikaappi
Muut huoneet ja tilat Työhuone, Ruokailutila, Aula, Kirjasto
Seinämateriaalien kuvaus Lasikuitutapetti, gyproc -levy, maali, laatta, puu.
Lattiamateriaalien kuvaus Lauta, laatta, laminaatti, korkki, muovi.
Kattomateriaalin kuvaus Lauta.
Kattotyyppi Harjakatto
Katon kuvaus Peltikate

Asunnon tontti

Tontin omistus Oma
Kiinteistötunnus 638-1-1106-2
Tontin tyyppi Rinnetontti
Tontin pinta-ala 1337 m²
Tie perille On
Lisätietoja rakennusoikeudesta Tontin kokonaisrakennusoikeus on 585 k-m² (käyttötarkoitusten mukainen sallittu kerrosneliöiden enimmäismäärä) + A60 (aputilojen sallittu kerrosala).
Kaavoitustiedot Sitova tonttijako. Asuinrakennusten korttelialue, jolla ympäristö säilytetään. Porvoon kaupunki, puh. 019 520 211.
Kaavoitustilanne Asemakaava, Suojelupäätös/-ehdotus tms.
Muut rakennukset Pihalla ulkovarastona vanha hirsiaitta (noin 31 m²) sekä leikkimökki. Aittarakennus on muualta siirretty tälle kiinteistölle. Aittarakennuksen loppukatselmus on pidetty 10.5.2016.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Keskustan palvelut noin 1-2 km.
Koulut Keskustan koulut noin 1-2 km.
Päiväkodit Noin 1 km.
Ajo-ohjeet Jokikatu 53, Porvoo

Muut lisätiedot

Pihan kuvaus Yksi omenapuu, kaksi päärynäpuuta, viinirypälettä, marjapensaita, koristekasvillisuutta. Kolmelle autolle sähköpistokepaikka.
Ranta Ei rantaa

Timo Parttimaa

Kiinteistönvälittäjä, LKV, kaupanvahvistaja Porvoo +358443110168
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​