Capellanranta 3, Helsinki (Kalasatama, Verkkosaari)

1 168 000 € 102 m² 4 h + avok + kph + s + erill. wc + khh + vh + terassiparveke
Velaton hinta 1 168 000 €
Hoitovastike 428,40 €/kk
Asuinpinta-ala 102 m²
Huoneita 4
Kerros 11
Rakennusvuosi 2021
Tyyppi Kerrostalo
Kaupunki Helsinki
Kaupunginosa Kalasatama, Verkkosaari

Tämä on koettava. Silmiä hivelevän upeat meri- ja kaupunkinäkymät korkealta 11. kerroksesta ja koko huoneiston levyinen lasitettu terassiparveke, jonne on kulku leveiden liukuovien kautta sekä olohuoneesta että päämakuuhuoneesta. Olohuoneeseen avautuvassa keittiössä on laadukkaat materiaalit Mielen integroiduin kodinkonein. Oman saunan pesuhuoneessa kaksi sadesuihkua, erillinen wc päämakuuhuoneen yhteydessä ja arjen pelastajana toimii tilava kodinhoitohuone. Asunnon väljyys ja ilmavuus yhdistettynä toimivuuteen ja luonnollisenkauniisiin materiaaleihin tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Mahdollisuus ostaa myös kaksi autohallipaikkaa.

Taloyhtiö on valmistunut 2021 ja on yksi arkkitehtonisen mestariteoksen, Portuksen, omalla tontilla sijaitsevista viidestä taloyhtiöstä. Ainutlaatuinen pienvenesatama ja monipuoliset aidosti palvelevat yhteiset tilat mm. rantasauna oleskelutiloineen ja suurine merelle aukeavine terasseineen, uimaportaat sekä kuntosali ja vierashuone, tarjoavat selvästi totuttua enemmän. Kesäpäivä sujuu leppoisasti laineilla ilman omaa venettäkin, kun lainaat kanoottivarastosta kajakin, kanootin tai sup-laudan. Pelkkää nautintoa.

Verkkosaaresta on kehittymässä uuden Helsingin vetovoimainen sydän, jonka ytimessä ovat koti, työ, vapaa-aika ja monipuoliset palvelut. Täällä saat ympärillesi sekä kaikki kaupungin palvelut että merellisen luonnon. Kalasataman metroasemalle on vain kivenheitto ja vierestä löytyy myös monipuoliset päivittäis- ja erikoiskaupan palvelut, kattavat terveyspalvelut ja mielenkiintoista kulttuuritarjontaa.

Poikkeuksellisen hienot ulkoilureitit aukeavat melkein kotiovelta ja voit valita oman tai perheen toiveiden mukaan päivän Mustikkamaalla ja Korkeasaaressa, tutustumisen kauniisiin Hermannin-, Toukolan- ja Arabian rantapuistoihin ja Lammassaaren pitkospuihin ja kiertää Viikin luonnossuojelualueiden kautta Fastholmaan, Kivinokkaan ja Kulosaaren kautta takaisin kotiin. Tai valita merellinen kaupunkireitti Kalasataman ja Sompasaaren kautta Kruununhakaan, Kauppatorille ja Kaivopuistoon. Vaihtoehdot eivät lopu kesken ja 2027 valmistuva Kruunusillat laajentaa kevyenliikenteen reittejä entisestään.

Tervetuloa ihastumaan!

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20717491
Osoite Capellanranta 3, 00580 Helsinki
Tyyppi Kerrostalo
Omistusmuoto Oma
Huoneistoselitelmä 4 h + avok + kph + s + erill. wc + khh + vh + terassiparveke
Huoneet 4
Asuintilojen pinta-ala 102 m²
Kokonaispinta-ala 102 m²
Lisätietoja pinta-alasta Yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerros 11/14
Rakennusvuosi 2021
Käyttöönottovuosi 2021
Vapautuminen 2 kk kaupanteosta tai sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 1 168 000 €
Velaton hinta 1 168 000 €
Neliöhinta 11 450,98 €/m²
Hoitovastike 428,40 €/kk
Yhtiövastike yhteensä 428,40 €/kk
Muut maksut Vesimaksuennakko 26 euroa/ henkilö/ kk. Sähköauton latauspisteen maksu 10 euroa/ paikka/ kk + veloitus sähkön käytöstä. Autohallipaikan hoitovastike 30 euroa/ paikka/ kk ja rahoitusvastike 92 euroa/ paikka/ kk. Autohallipaikan yhtiövastike yhteensä 122 euroa/ paikka/ kk. Pesula 4 euroa/ 2 tuntia, Sauna 10 euroa/ tunti, Kerhotila (saunojen välitila) 4 euroa/ tunti, kajakki tai kanootti tai sup-lauta 5 euroa/ 2 tuntia, lisätunnit 2,50 euroa/ tunti. YJ 5§ Autohallipaikan, joka on varustettu sähköauton latauspisteellä, hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja vastaa hallinnassaan olevan autohallipaikan sähköauton/hybridiauton latauspisteen hoito- ja huoltokustannuksista riippumatta siitä onko latauspiste otettu käyttöön sähköauton/hybridiauton lataamiseen ja käyttöönoton jälkeen em. lisäksi käyttökustannuksista. Rakennusaikaisen rahoitusvastikkeen C suuruus määrätään käyttäen perusteena YJ 4§:ssä mainittuja autohallipaikkojen laskennallisia pinta-aloja (10). Rahoitusvastikkeet on yhtiössä tuloutettava siltä osin kuin tuloutus ei johda yhtiölle verotettavan tulon muodostumiseen.

Asunnon lisätiedot

Sauna Oma sauna
Parveke On
Parvekkeen ilmansuunta Etelä
Tietoliikenne Huoneistojen datakaapelointi mahdollistaa nopeat kuituyhteydet. Asunnoissa on Elisa laa­jakaistaliittymä, nimellisnopeudeltaan 10/10 Mbit/s. Asunnon haltija voi kustannuksellaan tilata liittymään lisänopeutta Elisalta.
Tehdyt remontit Terassilaudoitus teetetty 2021.
Muuta kauppaan kuuluvaa Verhot, parvekkeen kaihtimet
Asunnon kunto Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö, muu
Käyttö- ja luovutusrajoitukset YJ 10§ Lunastusoikeus koskee autohalli- ja venepaikkoja jos niiden hallintaan oikeuttavat osakkeet myydään yhtiön ulkopuoliselle eikä samassa yhteydessä osteta asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Yhtiöllä on lunastusoikeus vain jakokelpoisilla varoilla.

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Betoni
Keittiön kuvaus Saari Venetsia valkoiset kaapistot, vaaleat kvatrtsikomposiittitasot, kalusteväli valkoista lasia, Mielen kodinkoneet; integroidut jääkaappipakastin, astianpesukone, grillimikro, induktioliesi ja pyrolyysiuuni, Ohio-pesuallas ja Hansgrohen hana.
WC-tilojen kuvaus INRin 60 cm leveä allaskaappi laatikostolla ja pesuallas, 60 cm Scene -valopeili, Hansgrohen hana, wc-istuin.
Saunan kuvaus Tervaleppälauteet ja -paneelit, Harvian Cilindro kiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus Kokonaan laatoitetussa kodinhoitohuoneessa tason alla Mielen pyykinpesukone ja kuivausrumpu, pyykkikaappi, pesuallas ja allaskaapisto, lattiakaivo.
Muut huoneet ja tilat Lasitettu terassi
Säilytystilojen kuvaus Kaapistot päämakuuhuoneessa, työhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja eteisessä, vaatehuone, irtaimistovarasto.
Seinämateriaalien kuvaus Maalattu
Lattiamateriaalien kuvaus Tarkett Shade -malliston luonnollinen vaalea tammiparketti
Kattomateriaalin kuvaus Maalattu
Kattotyyppi Tasakatto, lumibitumikermi
Katon kuvaus Kevytsora/maksaruoho

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi Asunto Oy Portus Optimus, Helsinki
Isännöitsijän yhteystiedot Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy/ Petri Haapa-aho, Ratakatu 1 b A 7, 00120 Helsinki, p. 09 6122 600, petri.haapa-aho@hsi.fi, asiakaspalvelu@hsi.fi
Huolto Huoltoyhtiö
Hissi Kyllä
Taloyhtiöön kuuluu Yhteiskäytössä oleva rantasauna käsittää kaksi erillistä saunaosastoa wc-tiloineen, oleskelu-/kerhotilan ja terassin. Muut yhteiskäytössä olevat tilat pesula, kuntosali, kierrätyshuone, vierashuone, kanoottivarasto. Uimalaituri. Kaikkien Portus yhtiöiden yhteiskäytössä olevia tiloja hallinnoi hoitokunta.
Taloyhtiön autopaikat Autohallipaikkoja: 51, Autopaikoitus rakennuksen pihakannen alla sijaitsevassa kaksikerroksisessa autohallissa. Autohallipaikat on myyty erillisinä osakkeina. Korttelin auto­hallissa ei ole erillistä lämmitystä.
Muuta taloyhtiöstä Kuivaushuone, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, Huoneistokohtaiset varastot
Tehdyt remontit Koska yhtiö uusi, niin yhtiöllä ei ole rakennusten ja kiinteistöjen korjaushistoriaa.
Tulevat remontit Yhtiön hallituksen tiedossa ei ole merkittäviä korjauksia.
Energialuokka C2013, On lain edellyttämä energiatodistus
Tontin pinta-ala 2229,04 m²
Tontin omistus Oma
Kaavoitustiedot Helsingin kaupunki 09 310 22111
Kaavoitustilanne Asemakaava

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Monipuoliset palvelut Kalasatamassa.
Koulut Lähialueella
Päiväkodit Lähialueella
Liikenneyhteydet HSL metro, bussit

Muut lisätiedot

Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot Rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennukset käyttöön otettaviksi 16.6.2021. Yhtiön hallinnon luovutuskokous on pidetty 23.11.2021. Rakennuttajan 10 vuo­den vastuuaika päättyy 23.11.2031. Vuositarkastuskokous pidetty 13.9.2022. Tontilla sijaitsee kaksi rakennusta, jotka on jaettu viideksi eri asunto-osakeyhtiöksi. Kaikilla viidellä yhtiöllä sama kiinteistötunnus ja omistuksin jaettu tontti 5 922 m2. Asunto Oy Portus Optimuksen omistusosuus tontista 37,64 % eli Optimuksen jyvitetty pinta-ala tontista 2 229,04 m2. Yhtiö on sitoutunut hallinonjakosopimukseen, joka määrittelee yhteisten tilojen käyttöä ja kustannusten jakoa taloyhtiöiden kesken. Koneellinen tulo-/poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Yhtiöllä on 26 venepaikkaa omina osakkeinaan. Yhtiökokous 2024 valtuutti hallituksen perimään tarvittaessa 1-3 kuukauden hoitovastiketta vastaavat ylimääräiset hoitovastikkeet, sekä tarvittaessa tarkistamaan pääomavastiketta korkotason muuttuessa ja tarvittaessa perimään ylimääräisiä pääomavastikkeita. Yhtiökokouksessa päätettiin hakea tupakkalain 79 §:n mukaista tupakointikieltoa (haettava kielto koskee myös sähkösavukkeen käyttämistä) kunnalta kaikille huoneistoparvekkeille (parvekkeet sekä terassiparvekkeet). YJ 5§ Osakkeenomistaja, jonka asuinhuoneistoon tai muuhun osakashallinnassaan olevaan tilaan on yhtiön rakentamisvaiheessa tai myöhemmin tehty ns. lisä- ja muutostyönä ratkaisuja, jotka poikkeavat yhtiön muiden huoneistojen perusratkaisuista, vastaa niiden aiheuttamista hoito-, ylläpito-, kunnostus- ja perusparannuskuluista tai muista niiden yhtiölle aiheuttamista kuluista.

Annu Kristiina Dobre

Kiinteistönvälittäjä, KiAT LKV Helsinki +358504327216
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​