Suupohjantie 167, Seinäjoki (Alakylä)

159 000 € 139 m² 4h + tkh + k + ph + s + autotalli
Myyntihinta 159 000 €
Asuinpinta-ala 139 m²
Huoneita 5
Rakennusvuosi 1972
Tyyppi Omakotitalo
Kaupunki Seinäjoki
Kaupunginosa Alakylä

Miltä kuulostaisi omakotitalo ja pala maata Kyrönjoen halkoman peltolakeuden ääreltä?

Tervetuloa tutustumaan tähän Seinäjoen ja Ilmajoen rajalla sijaitsevaan monen mahdollisuuden kiinteistökokonaisuuteen. Alakylän palvelut sekä Ideapark löytyvät lyhyen ajomatkan päästä eikä Seinäjoen keskustaankaan matkaa ole kuin kuuden kilometrin verran.

Kolmella makuuhuoneella, reilulla keittiöllä sekä ruokailutilalla ja omalla takkahuoneella varustettu omakotitalo, jonka talotekniikkaa on vuosien varrella uudistettu. Tämän kodin keskiössä on avara olohuone. Käyttövesiputket on uusittu, lämmitysjärjestelmäksi vaihdettu maalämpö ja viemärit sukitettu. Asuinrakennuksen yhteydessä suuri, ammattimaiseenkin käyttöön kokonsa puolesta soveltuva rasvamontulla varustettu autotalli. Tämän lisäksi tilava ulkovaja.

Nyt myytävästä kantatilan osasta muodostetaan lohkomalla oma kiinteistö kaupanteon jälkeen. Lohkomiskustannuksista vastaa myyjää. Muodostettavan kiinteistön koko noin 6000 m². Välittäjällä karttaliite, johon lohkottava osa on luonnosteltu.

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20501175
Osoite Suupohjantie 167, 60320
Tyyppi Omakotitalo
Huoneistoselitelmä 4h + tkh + k + ph + s + autotalli
Huoneet 5
Asuintilojen pinta-ala 139 m²
Muiden tilojen pinta-ala 70 m²
Kokonaispinta-ala 249 m²
Lisätietoja pinta-alasta Pinta-ala tiedot perustuvat rakennuslupakuviin. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Rakennuksen todellinen pinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Rakennuspiirustuksissa on asuinrakennuksen kokonaisalaksi ilmoitettu 249 m² ja huoneistoalaksi 119 m². Autotalli n. 62 m² sijaitsee asuinrakennuksen yhteydessä, samoin tekninen tila ja varasto n. 8 m² yhteensä.
Asuinkerrosten määrä 1
Rakennusvuosi 1972
Käyttöönottovuosi 1972
Vapautuminen Sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 159 000 €
Velaton hinta 159 000 €
Muut maksut Kiinteistövero on arvioitu vuoden 2023 toteutuneen nyt luovutettavan osan verotuksen perusteella. Vuoden 2023 kokonaissähkönkulutus on ollut 13804,86 kWh. Asuinrakennusta pidetty normaalilämmössä. Autotallin lämpötila ollut 5-15 astetta talvella, riippuen ulkolämpötilasta. Maalämmöllä on yhteinen ohjaus. Suunnitteluvaiheessa on laskettu, että autotallin patteri riittää sopivaan lämpötilaan, kun töitä tehdään. Siksi ei asennettu ilmalämpöpumppua erikseen autotalliin. Lämmönkeruuputkisto 500 m asuinrakennuksen takana sijaitsevalla pellolla. Normaalit omakotitalokiinteistön kustannukset mm. varainsiirtovero, vakuutukset, puhtaanapito.
Kiinteistövero 350 €

Asunnon lisätiedot

Sauna Oma sauna
Tilojen kuvaus Takkahuoneessa ja pesuhuoneessa vesikiertoinen lattialämmitys.
Tehdyt remontit Viemärit sukitettu 2023. Maalämpökeskus asennettu 2014. Käyttövesiputket ja lämmitysputkisto uusittu 1992. Käyttövesiputkistoa uusittu uudelleen (vaihdettu rosteriksi) 2014. Maalämmölle haettu lupa ja se on loppukatselmoitu 2014.
Asunnon kunto Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Maalämpö, vesikiertoinen patterilämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys, Thermia 2014
Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Painovoimainen
Tulisija Takka, Avotakka, ei varaava.
Vesihuollon kuvaus Kunnan
Viemäri Saostuskaivo
Sähköliittymä siirtyy Kyllä
Siirtyvät liittymät Kaikki siirtokelpoiset liittymät siirtyvät.

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Puu, tiili
Rakennusmateriaalien kuvaus Tiiliverhoilu
Keittiön kuvaus Jääkaappi, pakastin, liesi (sähköliesi), työtasot (laminaatti), seinät (tapetti), lattiat (parketti), varattu paikka astianpesukoneelle
Kylpyhuoneen kuvaus Pesukoneliitäntä, lattialämmitys, suihku, asennettuja erikoisvarusteita, seinät (kaakeli), lattiat (laatta)
WC-tilojen kuvaus Seinät (tapetti), Toinen wc asuintilojen yhteydessä, toinen autotallin yhteydessä.
Saunan kuvaus Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus Seinät (tapetti), lattiat (parketti)
Makuuhuoneen kuvaus Lukumäärä: 3, seinät (maalattu, tapetti), lattiat (parketti)
Muut huoneet ja tilat Ruokailutila, Tuulikaappi, Pannuhuone, Takkahuone
Kattotyyppi Harja
Katon kuvaus Pelti

Asunnon tontti

Tontin omistus Oma
Kiinteistötunnus 743-401-15-129
Tontin tyyppi Tasamaatontti
Tontin pinta-ala 6330 m²
Tie perille On
Lisätietoja tontista Kiinteistöstä lohkotaan noin 6330 neliömetrin määräala omaksi kiinteistöksi kaupan jälkeen. Kts. karttaliite. Lohkomiskustannuksista vastaa myyjä. Uudesta kiinteistö noin 3000 neliömetriä on peltoa. Tarkka pinta-ala määritetään lohkomistoimituksessa, nyt ilmoitettu pinta-ala saattaa muuttua. Lohkomisen yhteydessä tullaan kirjaamaan johtorasitteet niiden liittymien osalta, jotka uudet kiinteistöt tulevat jakamaan.
Rasitteet Kaksi lunastustoimitusta, jotka liittyvät sähköverkkoon. Näistä pöytäkirjat. Eivät koske nyt luovutettavaa osaa tilasta (suurempi peltokaistale). Voimansiirtolinjoja, tieoikeuksia ja junaradan suoja-alue. Kts. kiinteistön karttaliite. Osuus yhteiseen vesialueeseen (Kyrönjoki ja lähialueen luomat).
Lisätietoja rakennusoikeudesta Rakennuspaikalle rakennettavaksi sallittu kerrosala saa olla yhteensä enintään 15 % rakennuspaikan pinta-alasta.
Kaavoitustiedot Seinäjoen kaupunki, kaavoitus.
Kaavoitustilanne Kaavoittamaton
Muut rakennukset Vanha puulato n. 90 m², varastona, peltikatto.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Alakylän S-Market n. 3 km.
Koulut Alakylän koulu n. 2,5 km.
Päiväkodit Alakylä n. 2,5 km.

Muut lisätiedot

Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot Lohkottavalla kiinteistönosalla sijaitseva vanha aitta ei sisälly kauppaan. Sen siirtämisestä tai paikalleen jättämisestä sovitaan kaupanteon yhteydessä. Lohkottavalla kiinteistönosalla sijaitseva pelto-osuus on vuokrattu viljelijälle. Kantatien 67 yleissuunnitelmaluonnos esitelty 2023. Tämän mukaan tien laajennus ei koske tätä kiinteistöä, laajennus menee kantatien toiselta puolelta. Katso: Väylävirasto kt 67 Ilmajoki – Seinäjoki. Sakokaivoista kaksi sijaitsee vierekkäin asuinrakennuksen edessä ja kolmas kaivo kauempana, ulkosaunan takana. Asuinrakennuksen edessä olevat kaivot tyhjätään säännöllisesti. Nykyinen viemärijärjestelmä on todettu riittäväksi, uusiminen tulee ajankohtaiseksi, kun kiinteistöllä tehdään suurempaa remonttia (rakennusvalvonnan luvan edellyttämää toimenpidettä). Kiinteistöllä sijaitseva kaivo on ollut kastelukäytössä, veden laatua ja riittoisuutta ei ole selvitetty. Luovutettava määräala on kooltaan sen suuruinen, että kaupungilla on siihen etuosto-oikeus. Rakennuksen alkuperäistä loppukatselmuspöytäkirjaa ei ole saatavissa.
Ranta Ei rantaa

Justus Kareno

Kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV, kaupanvahvistaja Seinäjoki +358503097500
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​