Kaivoshuvilankuja 7, Helsinki (Kruunuvuorenranta)

350 000 €
Myyntihinta 350 000 €
Huoneita 6
Rakennusvuosi 1770
Tyyppi Omakotitalo
Kaupunki Helsinki
Kaupunginosa Kruunuvuorenranta

Kruunuvuoren kupeessa tunnelmallinen huvila, jolla on kulttuurihistoriaa useammalta vuosisadalta. Remontoi tästä perheellesi persoonallinen koti! Tulevaisuudessa pääset Kruunusiltojen kautta kulkevalla ratikalla kantakaupungista lähes kotiovelle. Lähiympäristöstä löytyy myös upeita merimaisemia, kartanopuistoja ja vaihtelevaa saaristoluontoa.

Kaivoshuvilalla on muista alueen huviloista poikkeava historia, sillä sitä ei rakennettu muiden lailla 1800-luvulla kesähuvilaksi, vaan jo 1700-luvun loppupuolella ympärivuotiseen asuinkäyttöön. Sen rakennuttajaa tai suunnittelijaa ei tiedetä, mutta rakennus ympäristöineen kuului tuolloin Degerön kartanon omistukseen. Rakennuksen oletetaan olleen kaivossepän, kaivoksen johtajan, perheen asuinkäytössä. Kaivoshuvila on ulkomuodostaan päätellen rakennettu varakkaamman väen asuinrakennukseksi.

Rakennus on voimassa olevassa asemakaavassa suojeltu merkinnällä SR-1 ja Koirasaarentien huvila-alue kuuluu RKY-alueeseen ”Helsingin höyrylaivareittien huvila-asutus”. Kohde on maakunnallisesti ja valtakunnallisesti merkittävä. Kaivoshuvila on myös luonnonsuojelulain tarkoittama lepakoiden lisääntymis- tai levähdyspaikka.

Rakennus on kuntoarvioitu ja vaatii peruskorjausta. Asemakaava mahdollistaa sen muuttamisen asuinkäyttöön. Myytävän määräalan koko on n. 1160 m² ja ostaja vastaa sen lohkomisesta.

Tiedustelut ja yhteydenotot Terhi Ahvonen, 0500 432 708, terhi.ahvonen@huoneistokeskus.fi tai Päivi Ikonen, 050 347 9809, paivi.ikonen@huoneistokeskus.fi

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 21043424
Osoite Kaivoshuvilankuja 7, 00590 Helsinki
Tyyppi Omakotitalo
Huoneet 6
Kokonaispinta-ala 140 m²
Lisätietoja pinta-alasta Pinta-alat saatu toimeksiantajalta, asiakirjoista ja kuntoarvioraportista, eikä niitä ole tarkistusmitattu. Tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta huoneistoalasta. Todellinen pinta-ala voi siten olla esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi. Asuinhuoneisto.
Asuinkerrosten määrä 2
Rakennusvuosi 1770
Käyttöönottovuosi 1780
Vapautuminen Heti

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 350 000 €
Velaton hinta 350 000 €
Muut maksut Asuinkustannuksista ei ole tietoa, koska samaan kiinteistöön on kuulunut useita rakennuksia.

Asunnon lisätiedot

Sauna Ei
Asunnon kunto Välttävä
Energialuokka F2018, On lain edellyttämä energiatodistus
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Sähkö, sähköpatterilämmitys
Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Painovoimainen
Tulisija Takka
Vesihuollon kuvaus Kunnan
Viemäri Kunnan
Sähköliittymä siirtyy Ei

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Puu, hirsi
Seinämateriaalien kuvaus Porrashuoneessa on näkyvillä alkuperäiset hirsiseinät ilman verhoilua. Yläkerran päätyhuoneiden aulan puoleiset seinät ovat käsittelemättömiä lautaseiniä. Muiden huoneiden seinissä on myöhemmin lisätty levytys ja tapetointi, todennäköisesti 1990-luvun kunnostuksesta. Uusien pesutilojen seinät ovat kevytrakenteisia levyseiniä. Hirsiseinät ovat oletettavasti alkuperäisiä, mutta seinäpinnat ovat eri aikojen uudempia lisäyksiä.
Lattiamateriaalien kuvaus Huoneissa on eri levyisiä vanhoja lankkulattioita, joista suurin osa on maalattu. Porrashuoneen maalamaton leveä lankkulattia edustaa todennäköisesti alkuperäistä rakennusvaihetta. Huonetilojen lattiat on maalattu punertavan ruskeiksi. Ne ovat todennäköisesti peräisin viimeistään 1800-luvulta. Yläkerran aulassa on uusittu maalaamaton lautalattia ja päätyhuoneissa alakertaa vastaavat vanhat maalatut lautalattiat.
Kattomateriaalin kuvaus Alakerran sisäkatoissa on näkyvissä alkuperäiset kantavat välipohjahirret, joiden välit on myöhemmin levytetty. Hirret ja levyt on maalattu valkoiseksi. Yläkerran keskiosassa ei ole sisäkattoa, vaan katon kantava rakenne ja puinen aluskate on näkyvillä. Yläkerran päätyhuoneiden katossa on käsittelemätön helmiponttipanelointi. Vastaavaa panelointia on myös alueen muissa yhdistyskäytössä olleissa huviloissa, joten ne on oletettavasti lisätty samaan aikaan 1960-luvun jälkeen.
Kattotyyppi Rakennuksen vesikattomuotona on mansardikatto ja rakennukseen liittyvien kahden kuistin katot ovat lapekattoja.
Katon kuvaus Vesikatteena on kermikate ja rakennuksen mansardikatto- osuus on varustettu räystäskouruilla ja syöksytorvilla. Alkuperäisen katteen materiaali ei ole tiedossa (on voinut olla esimerkiksi päre).

Asunnon tontti

Tontin omistus Oma
Kiinteistötunnus 91-412-1-253
Tontin tyyppi Tasamaatontti
Tontin pinta-ala 1160 m²
Tie perille On
Lisätietoja tontista Ohjeellinen kaavatontti, määräala n. 1160/1262300. Pysyvä rakennustunnus nro 36083, 1001998430 VTJ-PRT, rakennusnumero 21, rakennustunnus 91-412-1-253-21. Määräalalla ei ole muita rakennuksia. Ostaja vastaa tontin lohkomisesta ja uusista liittymäsopimuksista.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset Kaivoshuvila on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-1: ”Historiallisesti, rakennustaiteellisesti ja aluekokonaisuuden kannalta arvokas rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus- muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennuksen historiallista arvoa tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Rakennuksen alkuperäisinä säilyneet sisätilat tulee säilyttää, eikä huonejakoa saa oleellisesti muuttaa, minkä tulee olla korjaustöiden lähtökohtana. Mikäli alkuperäisiä rakennusosia joudutaan pakottavista syistä uusimaan, se tulee tehdä alkuperäistoteutuksen mukaisesti. Rakennuluvan yhteydessä tulee suunnitelmista pyytää kaupunginmuseon lausunto. Rakennus on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä (RKY 2009) ”Helsingin höyrylaivareittien huvila-asutus”.
Kaavoitustiedot Alueella on voimassa asemakaava 12405, joka on tullut voimaan 11.12.2020. Kohde kuuluu kaavassa ALY/s-korttelialueeseen, joka on ”Asuin-, liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue, jonka kulttuurihistoriallinen ja maisemallinen arvo tulee säilyttää.
Kaavoitustilanne Asemakaava

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Kruunuvuori, Laajasalo
Koulut Laajasalo
Päiväkodit Kruunuvuori, Laajasalo
Liikenneyhteydet Bussi, metro Herttoniemi

Muut lisätiedot

Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot Sähkö- vesi- ja viemäriliittymä tällä hetkellä yhteinen Kaivoshuvilankuja 7 ja 10 kanssa. Ostaja vastaa tontin lohkomisesta, uusien liitymäsopimusten teosta ja niistä aiheutuvista kustannuksista.
Ranta Ei rantaa
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​