Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Näin valitset hyvän kiinteistönvälittäjän

Näin valitset hyvän kiinteistönvälittäjän

Välittäjän valintaan kannattaa paneutua huolellisesti, sillä asunnon myyminen on monivaiheinen prosessi. Ennen lopullisen valinnan tekemistä kannattaa pyytää arviokäynnille muutama eri välittäjä. Käy myös potentiaalisen välittäjäehdokkaan pitämässä asuntoesittelyssä, jotta näet, kuinka välittäjä työskentelee. Myös omilta tuttavilta kannattaa kysyä kokemuksia ja suositteluja hyvästä ja luotettavasta välittäjästä. 

6 vinkkiä hyvän välittäjän valintaan

1. Hyvää kiinteistönvälittäjää etsiessä ei kannata katsoa ainoastaan välityspalkkiota. Halvin vaihtoehto ei välttämättä ole paras, sillä alhainen välityspalkkio voi tarkoittaa heikompaa asiakaspalvelua ja asunnon markkinointia, sekä lopulta myös alhaisempaa asunnon myyntihintaa. Näennäisesti edullisemmalta vaikuttava vaihtoehto saattaakin tulla kalliimmaksi.      
 
2. Testaa välittäjän tietämystä. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa perustella antamansa hinta-arvion sekä myyntitoimenpiteet. Hyvällä välittäjällä on kattavasti tietoa asuntomarkkinoiden nykytilanteesta ja hintatasosta sekä laaja tietämys asuntokauppojen juridisista kysymyksistä. Lainsäädäntö edellyttää, että kaikissa kiinteistönvälitysyrityksissä vähintään 50 %:lla myyntihenkilöstöstä on Keskuskauppakamarin laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto (LKV-tutkinto). Valitsemalla välitysyrityksen, joka varmistaa välittäjiensä koulutuksen, voi minimoida asuntokaupan riskejä.
 
3. Hyvä välittäjä osaa palvella sekä ostajaa että myyjää paremmin, koska tuntee asuntosi alueen. Kun välittäjällä on tietoa mm. alueen toteutuneista myyntihinnoista, osaa hän myös hinnoitella asuntosi oikein. Oikea hinnoittelu lyhentää myyntiaikaa, etkä myöskään tule myyneeksi asuntoasi liian halvalla.  
 
4. Selvitä, miten ja mitä kanavia käyttäen välittäjä tulee markkinoimaan asuntoasi. Hyvä kiinteistönvälittäjä, jolla on laajat verkostot ja kanavat, saa todennäköisesti asunnon nopeammin myytyä. Hyvä välittäjä myös ymmärtää, miten potentiaaliset ostajat tavoitetaan parhaiten.
 
5. Valitse aktiivinen ja asialleen omistautunut välittäjä. Hyvä välittäjä järjestää ahkerasti esittelyjä asunnollasi ja tekee kaikkensa asuntosi myynnin edistämiseksi: hän ottaa yhteyttä jo olemassa oleviin asiakkaisiinsa ja tarjoaa asuntoasi myös kollegoidensa asiakkaille. Hän pitää sinut ajan tasalla asuntosi tilanteesta ja raportoi säännöllisesti myynnin edistymisestä.
 
6. Valitse kiinteistönvälittäjä, josta pidät. Välittäjän kanssa ollaan tiiviissä yhteistyössä asunnon myynnin ajan, joten on tärkeää, että keskinäiset kemiat toimivat.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää