Ylistörmä 5, Espoo (Olari)

295 000 € 82 m² 4h + k + vh + kph + eril.wc + s + parv.
Velaton hinta 295 000 €
Hoitovastike 393,60 €/kk
Asuinpinta-ala 82 m²
Huoneita 4
Kerros 1
Rakennusvuosi 1970
Tyyppi Kerrostalo
Kaupunki Espoo
Kaupunginosa Olari

LINJASANEERATUSTA YHTIÖSTÄ TARJOLLA
UUSI HINTA 295 000 euroa.
Hyväkuntoinen hissitalon kulmahuoneisto. Sopii vaikka lapsiperheelle 3 mh:tta.
Tilavat huoneet, isot ikkunat ja esteettömät näkymät makuuhuoneista, olohuoneesta ja lasitetulta länsiparvekkeelta valoisan ilta-auringon suuntaan, kauniille pihalle leikkipaikoineen ja urheilukenttineen. Parvekkeelle pääsee kätevästi niin olohuoneesta kuin toisesta makuuhuoneestakin. Lapsille turvallinen ympäristö, kouluihin pääsee turvallisesti, läheisyydessä sijaitsee päiväkoteja. Asunnon kylpyhuone ja wc uusittiin linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2021.
Asunnon keittiö ja pinnat on uusittu 2022. Muuttovalmis ja nopeasti vapautuva.

Hyvin hoidettu yhtiö, jossa isot remontit on tehty.

SIJAINTI JA PALVELUT
Kahden kilometrin säteellä ovat lähes kaikki palvelut mitä voit toivoa. Ostokset voit tehdä muun muassa monipuolisessa kauppakeskus Iso Omenassa tai Olarin ostoskeskuksessa, myös Prisma on lähellä. Useita päiväkoteja alueella ja koulu turvallisen kävelymatkan päässä. Metroasemat löytyvät Niittykummusta ja Matinkylästä. Bussiyhteydet ovat hyvät Espoon sisällä eri suuntiin.

ESPOON KESKUSPUISTO VIERESSÄ
Ulkoilijaa, lenkkeilijää ja koiranomistajaa hemmotellaan talon läheltä alkavilla, lähes loputtomilla ulkoilumaastoilla ja kuntopoluilla.

Sovi oma esittely.

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 9858987
Osoite Ylistörmä 5, 02210 Espoo
Tyyppi Kerrostalo
Omistusmuoto Oma
Huoneistoselitelmä 4h + k + vh + kph + eril.wc + s + parv.
Huoneet 4
Asuintilojen pinta-ala 82 m²
Kokonaispinta-ala 82 m²
Lisätietoja pinta-alasta Yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerros 1/8
Rakennusvuosi 1970
Käyttöönottovuosi 1970
Vapautuminen Sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 206 866,66 €
Velkaosuus 88 133,34 €
Velaton hinta 295 000 €
Neliöhinta 3 597,56 €/m²
Hoitovastike 393,60 €/kk
Rahoitusvastike 615 €/kk
Yhtiövastike yhteensä 393,60 €/kk
Muut maksut Vesimaksuennakko 20 e/kk/hlö (ennakko, tasaus kulutuksen mukaan). Laajakaistamaksu 1,30 e/kk. Kylmälaitevarastokomero 10 e/kk. Päätettiin valtuutuksesta hallitukselle kerätä enintään kahden kuukauden ylimääräinen hoito-vastike taloudellisen tilanteen niin edellyttäessä, siten että valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.
Vesimaksu 20 €/kk

Asunnon lisätiedot

Sauna Oma sauna
Parveke On
Parvekkeen kuvaus Lasitettu
Parvekkeen ilmansuunta Länsi
Tietoliikenne Yhtiössä on yhteinen laajakaista, joka käyttää Telia Ethernet / datapistoke tekniikkaa ja sen maksiminopeus on 50M.
Asunnon kunto Hyvä
Lisätietoja kunnosta Asunnon saniteettitilat on uusittu taloyhtiön linjasaneerauksen yhteydessä 2021. Asunnon keittiö ja pinnat on uusittu 2022. Isännöitsijäntodistuksen mukaan. Yhtiön tiedossa olevat huoneiston muutos- ja kunnossapitotyöt: 2022: Asbestikartoitus remonttia varten. 2022: Asennetaan astianpesukone (on valmiita liitännät turvakaukalo alle). Ikean suunnittelija suunnittelee keittiöremontin ja jos mahtuu asennetaan astianpesukone. Laitteiden asennukseen sähkömies tulee paikalle. 2022: Uusitaan keittiökalusteet (tarkastusluukkuja eikä venttiilejä peitetä). Keittiön kaapistot sekä keittiökalusteet uusitaan. Keittiö päivitetään ajan tasalle. 2022: Vesi-, viemäri- tai ilmanvaihtojärjestelmiin ei tehdä muutoksia. Muutoksia ei tarvita, koska putkiremontti on juuri tehty. Eikä muutoinkaan ole tarvetta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö
Käyttö- ja luovutusrajoitukset 5 § Vastikeperuste: Vastike jaetaan hoito- ja pääomavastikkeeseen. Pääomavastikkeella katetaan pitkävaikutteiset menot, jotka aiheutuvat kiinteistön ja rakennuksen hankinnasta, rakentamisesta, peruskorjauksesta ja uudistuksesta. Yhtiökokous määrää osakkeenomistajien hallitsemistaan huoneistoista yhtiölle suoritettavan vastikkeen suuruuden käyttäen perusteena edellä 4§:ssä mainittuja osakkeiden lukumääriä ja on vastike, mikäli 6 §:stä ei muuta johdu, määrättävä kultakin osakkeelta samansuuruiseksi. Korvaus lämpimän ja kylmän veden kulutuksesta peritään huoneistokohtaisen mittauksen perusteella. Veden hinnan päättää yhtiön hallitus. Laajakaistavastikkeella katetaan yhtiön toimesta yhteishankintana asennetusta laajakaistayhteydestä yhtiölle aiheutuvat käyttö- ja liittymiskustannukset. Laajakaistavastikkeen perusteena on niiden huoneistojen ja muiden tilojen lukumäärä, joihin laajakaistayhteys on yhtiön toimesta asennettu, ja vastike on määrättävä yhtä suureksi jokaiselta huoneistolta ja muulta tilalta. Vastikkeen maksuajan ja tavan määrää yhtiön hallitus, joka myös päättää yhtiön välittömään hallintaan jäävien tilojen vastikkeista. Erilliset käyttökorvaukset peritään saunan käytöstä, kylmälaitevaraston käytöstä ja autopaikoista. Käyttökorvausten suuruuden määrittää yhtiön hallitus.

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Tiili, betoni
Keittiön kuvaus Jenkkikaappi, liesi (induktio, erillisuuni), seinät (maalattu), lattiat (parketti), Keittiö on uusittu 2022, mikroaaltouuni, astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Kylpyhuoneen kuvaus Pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, peilikaappi, kiinteät valaisimet, seinät (kaakeli), lattiat (laatta)
WC-tilojen kuvaus Peilikaappi, seinät (maalattu), lattiat (laatta), Erillinen wc on uusittu 2021
Saunan kuvaus Sähkökiuas, Sauna on uusittu 2021
Olohuoneen kuvaus Seinät (maalattu), lattiat (parketti)
Makuuhuoneen kuvaus Lukumäärä: 3, seinät (maalattu), lattiat (parketti, laminaatti)
Muut huoneet ja tilat Eteinen, Vaatehuone
Kattotyyppi Tasakatto
Katon kuvaus Kumibitumi

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimi Asunto Oy Liinalax
Isännöitsijän yhteystiedot Braleva Kiinteistöpalvelut Oy, Heikkiläntie 7, 00210 Helsinki Puhelin: 09 801 3044 Isännöitsijänä Iiro Mähönen, iiro.mahonen@braleva.fi. Puhelin: 010 3276 401 Sähköposti: iiro.mahonen@braleva.fi
Huolto Huoltoyhtiö
Hissi Kyllä
Taloyhtiöön kuuluu Koneellinen poistoilmanvaihto, irtaimistovarasto. Osakkeenomistajien käyttöön varatut muut tilat ovat: ulkoiluvälinevarasto (1 kpl), sauna (1 kpl), väestönsuoja (1 kpl). Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön välittömään hallintaan jää A-portaassa työhuone pinta-ala 51 m2 , B-portaassa työhuone pinta-ala 100 m2 , C- ja F-portaissa saunat pinta-alalta yhteensä 80 m2 ja urheiluvälinevarastot yhteensä 60 m2 . Yhtiö vuokraa myös työhuonetta T1 76 m2 ja työhuonetta T4 70m2.
Taloyhtiön autopaikat Piha-autopaikkoja: 60, Autopaikkoja on muutama vapaana Päivänkajontie 6 puolella, tilanne 19.1.2024. Toteutettuja autopaikkoja yhtiössä on 60 kpl, näistä osakkeellisia on 0 kpl. Autopaikkoihin kohdistuu 0 osaketta. Käytetyn rakennusoikeuden mukainen autopaikkavelvoite yhtiöllä on 82 autopaikkaa. Liinalaxin paikat (yhteensä 60 pistokepaikkaa) ovat Olarin Huolto Oy:n hallinnassa ja vuokraus tapahtuu heidän kauttaan. Autopaikat sijaitsevat kahdella alueella. Ylistörmä 2 paikoitusalueella on leveämpiä paikkoja 34 kpl ja Päivänkajontie 6 paikoitusalueella kapeampia paikkoja 26 kpl. Lämpötolppia ei voi käyttää auton lataamiseen. Sammalkalliontie 3:ssa ja Ylistörmä 2:ssa sijaitsevissa vapaasti käytettävissä paikoissa (nk. kylmiä paikkoja). Autopaikkarasitteiden neuvottelut ovat kesken. Asunto Oy Liinalax on hakemassa lievennettyä pysäköintinormia pysäköintikiinteistöille P14 ja P16. Normi merkitsee sitä, että Liinalaxin autopaikkojen määrä kasvaa. Autopaikkavaatimus kasvaa nykyisestä 71 autopaikasta 91 paikkaan, jotka osoitetaan alueille P14 ja P16. Kun lievempi normi on astunut voimaan, Asunto Oy Liinalax ja Olarin Huolto solmivat rasitesopimukset. Sopimusten rekisteröinnin jälkeen, autopaikat siirtyvät Liinalaxin hallintaan. Liinalax, Olarin Huolto ja Olarin Autotallit Oy solmivat lisäksi sopimuksen yhteistyön järjestämisestä alueilla P14 ja P16. Kiinteistöllä P14 on tällä hetkellä myös naapurikiinteistön omistavan Asunto Oy Matkalaxin paikkoja. Liinalax ja Matkalax sopivat tarvittavasta siirtymäajasta, minkä puitteissa paikat siirtyvät Liinalaxin hallintaan. Ylimääräisen yhtiökokouksen 27.10.2021 kokousaineisto ja päätökset asiaan liittyen.
Tehdyt remontit 2006 AB-, C- ja D- taloissa itä- ja länsijulkisivujen peruskorjaus parvekkeineen 2008 EF- talon itä-, länsi- ja pohjoisjulkisivujen peruskorjaus parvekkeineen ja C-talon eteläjulkisivun metallisten ulko-ovien uusiminen, 3 pariovea 2009 Pohjakerrosten itä- ja länsisivujen puuosien kunnostus ja EF- talon länsijulkisivun metallisten ulko- ovien uusiminen, 2 pariovea 2010 AB-, ja D- talojen eteläsivun betoniosien ja parvekkeiden saneeraus 2011 Kiinteistön automaatiojärjestelmän uusiminen 2012 C, E ja F –portaiden hissien modernisointi uudella hissitekniikalla 2013 AB-pohjoinen, EF-itäinen, D-etelä/pohjoinen ulko-ovien uusiminen, 7 ovea 2013 D-talon katon vuotokorjaus itäpuolen vahingon osalta 2013 AB-, ja D-portaiden hissien modernisointi uudella hissitekniikalla 2013 C-talon käyttöveden tuloputken vuotokorjaus katualueella (taloyhtiön vastuulla) 2013 A, C, D, E -talojen useita huomattavia vesivahinkojen korjauksia 2014 AB-, C- ja D-talojen pohjoisjulkisivujen peruskorjaus 2014 AB-, C, EF- ja D-talojen pohjoisjulkisivujen ikkunoiden uusiminen 2015 AB- ja D-talojen itä-, etelä- ja länsijulkisivujen ikkunoiden ja ovien sekä parvekkeiden puuosien uusiminen 2015 C-talon porrashuoneen maalaus 2016 C- ja EF-talojen itä-, etelä- ja länsisivujen ikkunoiden ja ovien sekä parvekkeiden puuosien uusiminen 2016 Olarinmäen aluelämpöverkon korvaaminen uudella suoralla kaukolämpöverkkoliittymällä ja lämmönjakokeskusten laitteistojen uusinta (3 liittymää ja lämmönjakokeskusta) 2019 Kaikkien talojen etelä- ja länsisivujen elementtisaumojen uusiminen 2019 E-portaan huippuimurin uusinta 2019 Kattojen huoltokorjaus 2020 Linjasaneeraus: Kokonaisvaltainen LVIS-saneeraus (viemärit, vesiputket, ilmanvaihtohormit, sähkökaapeloinnit huoneistoihin, telekaapelointi sekä huoneistojen kylpyhuoneet ja wc:t), huoneistokohtaisten vesimittareiden asennus, kylpyhuoneisiin sähkötoimiset lattialämmitykset, kiinteistöliittymien uusinta, pihaviemäröinnin uusinta / sukitus, porrashuoneiden seinien maalaus ja lattiapintojen uusiminen, yhteisten saunatilojen saneeraus, kellaritilojen saneeraus ja varastokomeroiden uusinta, kylmäkoneiden purku ja uusien komerotilojen rakentaminen kylmälaitteille. 2021 Parvekelasien huoltokorjaukset 2021 Molok-syväkeräysjärjestelmän asennus 2022 Molok-alueelle laatoituksen sulana pito 2022 Piha-alueen kunnostus (jatkuu 2023) 2022 Lukituksen uusiminen iLoQ S5 2022 Kahden huoneiston (A 2 ja E 98 ) parvekelasien uusiminen 2022 AB-talon alapohjan korjaus 2022 One4All näyttöjen asentaminen rappukäytäviin
Tulevat remontit Hallituksen selvitys kunnossapitotarpeesta on esitetty yhtiökokouksessa 31.5.2023: 2024: Kattojen korjaussuunnittelu Kattotutkimusten ja urakkalaajuden mukainen korjaussuunnittelu. 2024: Pohjakerosten ulkopuolisten seinärappausten korjaukset 2024: Pysäköintialueiden kunnostus 2025: Elementtisaumojen uusiminen itä-ja länsisivulla 2026: Kaikkien rakennusten kattoremontti. Korjaussuunnitelman mukaan. 2027: Parvekelasien huoltokorjaukset
Energialuokka D2018, On lain edellyttämä energiatodistus, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 30.01.2033
Tontin pinta-ala 5856 m²
Tontin omistus Oma
Kaavoitustiedot Espoon kaupunki / kaavoitus puh. 09 816 21.
Kaavoitustilanne Asemakaava

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Lähikaupat K-Supermarket/Suurpelto, S-market ja Prisma Kuitinmäestä. Olarissa ja Kuitinmäessä sijaitsee myös useita pieniä erikoisliikkeitä ja kahviloita. Iso Omenassa ja Niittykummun kauppakeskus Niityssä on kattava valikoima erikois- ja päivittäistavarakauppoja
Koulut Kävelymatkan päässä sijaitsevat koulut ovat Olarin koulu ja lukio, sekä Espoon Steinerkoulu. Olarin Päivänkehrän koulu ja Suurpellon Opinmäki (Espoo International School) sijaitsevat noin kilometrin päässä Vanbronniitystä. Ruotsinkielinen koulu ja lukio Mattlidens skola sijaitsee Matinkylässä. Iso Omenan viereen on valmistumassa uusi lukio.
Päiväkodit Alueella
Liikenneyhteydet Hyvät liikenneyhteydet julkisilla ja omalla autolla. Linja-autopysäkki n. 400m ja Matinkylän (Iso Omena) metroasema n. 2km. Linja-autoyhteydellä kulku Iso Omenan ja Niittykummun metroasemille sekä Leppävaaran rautatieasemalle/ Sellon kauppakeskukseen.

Jarkko Partanen

Kiinteistönvälittäjä, LKV Espoo, Kauniainen +358500409631
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​