Kategoriat UutisetKirjoitettu

Suomen vanhin valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju Huoneistokeskus täyttää 70 vuotta

Suomen vanhin valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju Huoneistokeskus on säilynyt ilman konkursseja tai nimenmuutoksia jo vuodesta 1953 alkaen. Huoneistokeskuksen alkuperäiset arvot: korkea ammattitaito, asiakaslähtöisyys sekä avoimuus ja rehellisyys näkyvät edelleen yrityksemme arjessa nykyisten arvojemme: onnistumme yhdessä, uudistumme rohkeasti ja toimimme vastuullisesti rinnalla.

Tutustu menestystarinaamme asuntokaupan edelläkävijänä ja visioomme tulevasta liiketoimintajohtaja Marina Saleniuksen haastattelun avulla.

Huoneistokeskuksen synty

Huoneistokeskuksen perusti varatuomari Veijo Merjamaa perheineen vuonna 1953 visionaan puhdistaa kiinteistönvälitysliiketoiminta ja tehdä asuntokauppaa ehdottoman rehellisesti lakia noudattaen. Veijo Merjamaa loi perustan nykyiselle kauppatavalle tuomalla kiinteistönvälitykseen monia uudistuksia Yhdysvalloista. Yrityksen sisäisen koulutuksen aloittaminen oli merkittävä kehitysaskel, kuten myös naisten palkkaaminen myyntineuvottelijoiksi siihen saakka liki täysin miesvaltaisella alalla. Uusien asiakaskontaktien saamiseksi aloitettiin sunnuntaiesittelyt, minkä ostajat kokivat erinomaiseksi uudistukseksi. Toiminta vakiintui 1950-luvun lopulla, jolloin työntekijöitä palkattiin myös pelkästään sunnuntaiesittelijöiksi.

Miten Huoneistokeskus on onnistunut pysymään kilpaillulla alalla ilman konkursseja ja nimenmuutoksia jo 70 vuotta?

”Huoneistokeskuksen ehdoton valtti vuosikymmenten vaihtuessa on ollut vakaa omistajuuspohja. Tasetta on pystytty kasvattamaan suunnitelmallisesti ja vakaasti vuodesta toiseen. Tausta ja kertynyt varallisuus auttoivat 1990-luvun laman ylitse monien kiinteistönvälitysyritysten kaatuessa vierellä. Nämä samat tekijät yhdistettynä kokemukseemme asuntokaupan suhdanteista auttavat Huoneistokeskuksen nykyisenkin vuoden 2023 ohimenevän asuntokaupan alhon ylitse. Koko toimintamme ajan olemme myös aktiivisesti kehittäneet välittäjiemme osaamista koulutuksilla sekä uudistaneet järjestelmiämme vastaamaan nykypäivän vaatimuksiin. Huoneistokeskuksen välittäjät eivät myöskään toimi erilaisilla osakasmalleilla, vaan ovat työsuhteessa Huoneistokeskukseen, kuten välitysliikelaki edellyttää ” Marina Salenius summaa.

Mistä Huoneistokeskus on tullut tunnetuksi eri vuosikymmeninä?

”Meidät tunnetaan eritoten pitkästä kokemuksestamme asuntokaupassa sekä paikallistuntemuksestamme, olemmehan Suomen vanhin valtakunnallisesti toimiva kiinteistönvälitysketju. Vuosien saatossa Huoneistokeskukselle on kertynyt valtava määrä osaamista, markkinatietoa valtakunnallisesti ja paikkakuntakohtaisesti, suhdanteista sekä minkälaiset asunnot myyvät missäkin markkinatilanteessa ja millä perustein. Olemme pystyneet vuosikymmeniä markkinoilla toimineena luomaan myös suuren asiakaskunnan, josta löytyy valmista ostajapotentiaalia. Lisäksi meidät yhdistetään yhä 1970-luvulla työsuhde Volkswagen kuplien mukana vakiintuneeseen oranssiin väriimme, joka on Fazerin sinisen ohella Suomen harvoja rekisteröityjä väritavaramerkkejä.”

Entä tulevaisuus, miten Huoneistokeskus jatkaa alan aktiivisena kehittäjänä myös tulevina vuosina?

”Kuten monella muullakin alalla, myös kiinteistönvälitysliiketoiminnassa viimeistään korona vauhditti alan digitaalista muutosta. Paperisista sopimuksista on digitaalisen asuntokaupan yleistyessä luovuttu, samoin kuin Huoneistotietojärjestelmän myötä ollaan parasta aikaa luopumassa itse paperisista asunto-osakekirjoistakin. Myös digitaaliset esittelyt ovat tulleet jäädäkseen. Alan digitalisaatio on ehdottomasti hienoa ja asiakkaalle lisäarvoa tuovaa, jossa olemme aktiivisena kehittäjänä mukana eturintamassa.”

”Avustavien digitaalisten palveluiden ohella toimialalla tulee korostumaan myös ihmiseltä ihmiselle kohtaamiset. Tunne ohjaa vahvasti valintojamme myös asuntokaupassa. Videon ja kuvien kautta pystyy katsomaan miltä asunto näyttää tai miten sen voisi sisustaa ja mitä löytyy asuinalueelta. Mutta kokemuksia, kuten miltä asunto tuntuu, kun astuu sisään, mitä näkyy ikkunoista eri kulmista, miten valo tulee sisään ja kokeeko asunnon kodikseen, on liki mahdotonta tarjota digitaalisesti. Näiden kokemusten tarjoamisessa olemme olleet vahvoja vuosikymmeniä ja sillä tiellä pysymme. Lisäksi asunnon myynti ja ostaminen ovat asiakkaillemme suuria tapahtumia elämän varrella ja liki poikkeuksetta taloudellisesti suurimpia yksittäisiä hankintoja. Kokemuksellamme ja ammattitaidollamme olemme mukana tuomassa turvaa, näkemystä ja osaamista näissä tilanteissa.”

Kiinnostuitko?

Luota vakaaseen, pitkän linjan ammattilaiseen ja ota yhteyttä olit sitten myymässä, ostamassa tai vasta pohtimassa.

Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää