Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Asunnon sisustaminen: Vinkkejä pieneen tilaan

Pienen asunnon sisustaminen

Näin saat kaiken irti pienestä asunnosta

Pienen asunnon sisustaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla ratkaisuilla saat tilasta toimivan ja viihtyisän. Huoneistokeskus tietää, että jokainen neliö on tärkeä, ja siksi suosittelemme hyödyntämään monikäyttöisiä huonekaluja. Esimerkiksi sänky, jossa on säilytystilaa, tai vuodesohva, joka muuntautuu hetkessä vierashuoneeksi, ovat erinomaisia valintoja.

Valon merkitystä ei voi myöskään aliarvioida. Käytä hyväksesi luonnonvaloa ja valitse kevyitä verhoja, jotka päästävät valon sisään mutta antavat yksityisyyttä. Peilit ovat toinen nerokas tapa saada aikaan avaruuden tuntua; ne heijastavat valoa ja saavat tilan tuntumaan suuremmalta.

Värien ja materiaalien valinta

Värit vaikuttavat suuresti tilan tuntuun. Vaaleat sävyt heijastavat valoa ja tekevät pienestä asunnosta ilmavan. Huoneistokeskus suosittelee käyttämään yhtenäisiä värejä seinissä ja suurissa huonekaluissa, jolloin tila tuntuu yhtenäisemmältä ja suuremmalta. Voit tuoda persoonallisuutta ja syvyyttä tilaan värikkäillä sisustustyynyillä, matolla tai taideteoksilla.

Materiaalivalinnoissa kannattaa suosia kevyen näköisiä ja kestäviä vaihtoehtoja. Lasi, metalli ja vaalea puu ovat materiaaleja, jotka eivät kuormita tilaa visuaalisesti. Käytännöllisyys ja esteettisyys kulkevat käsi kädessä, kun valitset esimerkiksi pöytiä ja hyllyjä, jotka ovat sekä kauniita että toimivia.

Säilytysratkaisut ja järjestys

Säilytystilan puute on yleinen ongelma pienissä asunnoissa. Huoneistokeskus neuvoo hyödyntämään seinätilaa hyllyjen ja kaappien avulla. Korkeat kaapit ja hyllyt vetävät katseen ylöspäin ja luovat illuusion korkeammasta huoneesta. Muista myös sängynalustat ja muut usein unohdetut tilat, jotka tarjoavat lisäsäilytystä.

Pidä huolta, että jokaisella esineellä on oma paikkansa. Näin asunto pysyy järjestyksessä ja tila tuntuu suuremmalta. Käytä laatikoita, koreja ja jakajia laatikostojen sisällä, jotta tavarat pysyvät järjestyksessä ja helposti löydettävissä.

Valaistus luo tunnelmaa

Valaistuksella on tärkeä rooli kodin tunnelman luomisessa. Pienessä asunnossa kannattaa suosia useita valonlähteitä, jotka luovat pehmeää ja kutsuvaa valoa. Huoneistokeskus suosittelee kerroksellista valaistusta, jossa yhdistyvät kattovalaisimet, lattiavalaisimet ja pöytälamput. Näin voit säädellä valon määrää ja luoda erilaisia tunnelmia eri aikoihin.

Älyvalaistus on myös erinomainen valinta moderniin kotiin. Voit säätää valon väriä ja voimakkuutta tilanteen mukaan, ja jopa ajastaa valot syttymään juuri ennen kotiinpaluutasi. Älyvalaistus tuo lisäksi säästöjä energiakustannuksissa ja on ympäristöystävällinen valinta.

Kasvit tuovat eloa ja raikkautta

Kasvit ovat ihanteellinen tapa tuoda luontoa sisälle ja parantaa asunnon ilmanlaatua. Pienessä tilassa kannattaa valita ilmavia ja vähän tilaa vieviä kasveja. Huoneistokeskus vinkkaa, että seinälle kiinnitettävät kasvit tai ripustettavat amppelit ovat tilaa säästäviä vaihtoehtoja. Lisäksi ne tuovat korkeutta ja mielenkiintoa sisustukseen.

Jos et ole viherpeukalo, ei hätää. Markkinoilla on runsaasti helppohoitoisia kasveja, jotka kestävät vähemmän huolenpitoa. Kaktukset, mehikasvit ja ilmakasvit ovat esimerkkejä lajeista, jotka viihtyvät sisätiloissa ja tuovat elävyyttä kotiisi vaivattomasti.

Harkitsetko asunnonvaihtoa?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloitetaan onnistunut asunnonvaihto yhdessä.

Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää