Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Asunto myyntiin – mutta pitäisikö remontoida ensin?

Asunto myyntiin – mutta pitäisikö remontoida ensin?

Pienillä korjauksilla voi tehdä suuren eron asunnon yleisilmeeseen. Repsottava lattialista, epämääräinen seinän väri tai liian hallitseva tapettikuosi voivat saada ostajat epäröimään. Mutta niin saa kehnosti toteutettu remonttikin. Mikäli siis päädyt remontoimaan asuntoa myyntiä varten, tee se neutraalein värein ja laadukkaasti.

Mikäli asunto on ollut vuokrakäytössä tai omistajat ovat itse muuttaneet pois asunnosta, elämisen jäljet näkyvät tyhjässä huoneistossa selvästi. Pieni ehostus on paikallaan, mutta harvoin kannattaa ryhtyä tekemään asunnossa täydellistä remonttia. Rikkinäiset paikat korjaamalla ja likaiset pinnat puhdistamalla tai maalaamalla pääsee jo pitkälle.

Jos remontoit, satsaa laatuun ja neutraaleihin sävyihin

Asuntoa myydessä moni pohtii, olisiko suuremmasta remontista rahallista hyötyä. Takuuvarmaa vastausta tähän ei ole. Asunnosta saatavaan hintaan vaikuttaa asunnon kunnon lisäksi myös moni muu asia, kuten sijainti. Remonttiin käytetyt rahat voi olla haasteellista saada kokonaan takaisin myyntihinnassa – paitsi, jos remontti toteutetaan hyvällä maulla ja laadukkailla materiaaleilla – ja asunnon sijainti on riittävän hyvä.

Asunnon remontoiminen ennen myyntiä voi vaikuttaa positiivisesti myös myyntiaikaan. Moni ostaja etsii muuttovalmista asuntoa, ja siksi myynnin todennäköisyys saattaa kasvaa pintaremontin myötä, vaikka rahallisesti se ei hyödyttäisi myyjää.

Pintojen uusiminen ei aina vaadi suurta työtä, mutta kaikessa korjaamisessa ja kunnostamisessa kannattaa panostaa laadukkaisiin materiaaleihin sekä työn jälkeen. Huonosti tai hätäisesti kunnostetusta asunnosta ei myyntitilanteessa ole iloa – päinvastoin. Myyntiremontissa kannattaakin pysytellä neutraalissa värimaailmassa, sillä aina omaa silmää miellyttävä persoonallinen tapetti tai maali ei houkuttelekaan ostajaa.

Jos kylpyhuone on huonossa kunnossa, kannattaa sen remontointia harkita, sillä huonokuntoinen kylpyhuone saattaa mietityttää ostajia. Keittiö on monen kodin keskus ja jos se on kovin vanhentuneen tyylinen tai kulunut, pintojen päivitys ja pieni ehostus todennäköisesti edesauttaa myyntiä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos remontin tekijästä ei ole tietoa, tai tehdystä remontista ei löydy minkäänlaisia asiakirjoja, on tämä omiaan laskemaan luottamusta remontin laatuun ja voi myös näkyä kauppahinnassa.  

Stailaus ja pieni pintaremontti tekevät paljon

Usein paras vaihtoehto asunnon kunnostamisessa ennen myyntiä on kevyt pintaremontti. Uusi tapetti tai uusi kerros maalia seinään tekevät asunnon ilmeelle jo suuria muutoksia. Vanhemmissa rivitalohuoneistoissa ja omakotitaloissa on usein puunvärisiä pintoja, jotka valkoisiksi maalaamalla tuodaan asuntoon raikkautta ja valoisuutta.

Myös kylpyhuoneeseen ja keittiöön saa jo pienemmälläkin kunnostuksella uutta ilmettä. Keittiön kaapinovet tai kylpyhuoneen allaskaapin voi päivittää tai maalata, ja niinkin pieni asia kuin vetimien vaihtaminen kaappeihin ja laatikoihin muuttaa yleisvaikutelmaa.

Pintaremonteilla voi siis vaikuttaa asunnon myyntihintaan ja -aikaan positiivisesti. Myyntiin menevää kohdetta remontoidessa kannattaa kuitenkin muistaa, että neutraaleilla sävyillä maalaaminen ja kaakelointi on aina varmin vaihtoehto.

Helpoin ja nopein korjaus asuntoa myyntiin valmistellessa on huolellinen siivous ja ylimääräisten tavaroiden karsiminen siten, että asunnon parhaat puolet tulevat esiin myyntikuvissa ja asuntonäytöissä.

Lue myös miten laitat omakotitalon myyntikuntoon sekä muita vinkkejämme asunnon myymiseen ja ostamiseen.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää