Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Näin laitat omakotitalon myyntikuntoon

Näin laitat omakotitalon myyntikuntoon

Kesä tarkoittaa paitsi aurinkoa ja piteneviä päiviä, myös vilkasta omakotitalokauppaa. Jos suunnittelet omakotitalosi laittamista myyntiin, näillä Huoneistokeskuksen vinkeillä teet talostasi mahdollisimman edustavan myös potentiaalisen ostajan silmissä!

Omakotitalon myynti alkaa ammattitaitoisen ja luotettavan kiinteistönvälittäjän valinnalla. Kiinteistökauppaa hoitamaan kannattaa valita välittäjä, joka tuntee alueen kiinteistöt ja niiden ominaispiirteet. Hän osaa arvioida tarvitaanko myynnin tueksi kuntotarkastusta tai muita selvityksiä, jotka helpottavat ostopäätöstä. Kiinteistönvälittäjä osaa myös neuvoa kannattaako taloa remontoida tai korjailla pieniä puutteita ennen myynnin aloittamista.

Uutuuden hehkua ulkopintaan

Ennen asuntonäyttöjä on hyvä ehostaa talosi mahdollisimman houkuttelevaan myyntikuntoon. Keskustele välittäjäsi kanssa siitä, mitä talon puolia kannattaa korostaa ja mitä ei.Talon ehostuksen voit aloittaa keräämällä ylimääräiset tavarat talon pihan nurkilta: laita seinillä nojailevat sukset, pulkat ja muut talvivälineet varastoon. Siirrä pihapiiristä kottikärryt, lehtikasat ja puutarhajätteet. Niin ikään polkupyörät kannattaa järjestellä varastoon – se myös viestii kävijöille hyvästä varastotilasta.

Samalla kannattaa siistiä talon ulkopinnat, mikäli ne ovat nuhruiset – kysy maalikauppiaaltasi ohjeita oikean pesutekniikan ja -aineen valintaan. Tyhjennä rännit ja pese tarvittaessa katto. Viimeistele näyttävä ulkoasu kuuraamalla ikkunalaudat. 

Tärkeintä on hyvä ensivaikutelma

Sisällä kannattaa korjata repsottavat tai rikkinäiset listat ja karmit. Uudella kerroksella maalia saa myös nopeasti päivitettyä sisätilojen ilmettä raikkaammaksi.

Jos pienremontointiin ei kuitenkaan ole tarvetta, riittää sisätiloissa useimmiten huolellinen yleissiivous ja turhan tavaran karsiminen pois näkyviltä. Aloittaa voi vaikkapa imuroimalla ja pesemällä lattiat. Pidä myös mielessä, että kauniilla kevätauringolla on yksi kääntöpuoli: se paljastaa armotta lian ja pölyn. Putsaa siis huolella pinnat ja pese ikkunat, jotta sisätilat pääsevät oikeuksiinsa luonnonvalossa.

Siivouksen päätteeksi tuuleta huolellisesti asunto, etenkin, jos kotonasi on vahvoja tuoksuja tai lemmikkieläimiä. Näin myös allergikot voivat tutustua huoletta kotiisi. Viimeistele kutsuva koti vaikkapa leikkokukkakimpulla. Voit myös kysyä välittäjältäsi edullisista stailausvinkeistä, jolla kotisi saadaan näytön ajaksi näyttämään entistäkin raikkaammalta. 

Myytävään kotiin astuessa ensisekunnit ovat kriittisiä, joten varmista sisäänkäynnin olevan esteetön ja valoisa. Tarkasta myös, että kodin lamput toimivat ja ikkunankaihtimet ovat auki. Yleinen siisteys ja järjestys ovat tärkeitä, jotta kävijät rentoutuvat – ja pian jo alkavat nähdä tiloissa omaa, tulevaa kotiaan. 

Pohditko oman kotisi myymistä? Pyydä alueesi asiantuntija ilmaiselle arviokäynnille!

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää