Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Asunnon stailaus ja digistailaus myyntiä varten

Asunnon stailaus ja digistailaus myyntiä varten

Stailauksella vauhtia asunnon myyntiin

Asunnon myyntikuntoon laittaminen eli ns. asunnon stailaus on tärkeä osa asunnon myyntiä, sillä potentiaalinen ostaja luo ensimmäiset mielikuvansa asunnosta jo myynti-ilmoituksen kuvien avulla. Jo pelkällä järjestelyllä, turhien tavaroiden piilottamisella ja huolellisella siivouksella saat paljon aikaan. Lisäksi voit miettiä yhdessä kiinteistönvälittäjäsi kanssa huonekalujen karsimista ja neutraaleiden värien käyttöä mahdollisimman suureen ostajakuntaan vetoamiseksi.

Tilan tuntua huonekaluja karsimalla

Tyhjä tila näyttää suuremmalta kuin täyteen ahdettu. Siksi ennen asunnon myyntikuvausta ja tulevia esittelyjä, varsinkin suuria ja tilaa vieviä huonekaluja kannattaa karsia ja jättää vain oleellisimmat ja edustavimmat jäljelle. Näin jätetään tilaa potentiaalisille ostajille sisustaa asuntoa mielessään ja haaveilla miten omat huonekalut ja rakkaat esineet järjestäytyisivät asuntoon.

Tärkeimmät huonekalut kannattaa kuitenkin pitää paikallaan, varsinkin jos ne ovat siroja ja edustavia. Ruokailuryhmä näyttää ostajille ruokailutilan paikan, sänky makuuhuoneen tilan ja sohva ja TV olohuoneen järjestyksen. Sen sijaan seinien vierestä voi karsia varsinkin suuria kaappeja ja laatikostoja, sillä tyhjemmät seinät saavat tilan näyttämään suuremmalta. Myös suurien nojatuolien käyttöä kannattaa harkita, mutta kevytrakenteinen kiikkutuoli tai Artekin jakkara puolestaan voivat saada tilan näyttämään houkuttelevammalta.

Siisteys ja järjestelmällisyys ovat iso osa myyntistailausta

Sekä ennen asunnon myyntikuvausta että asuntonäyttöjä, kohde kannattaa siivota ja järjestellä huolellisesti. Siivotaksesi asunnon myyntikuntoon tee näin:

  • Piilota henkilökohtaiset kuvat ja esineet, sillä ostaja haluaa nähdä asunnon omanaan
  • Tyhjennä vaatekoukut, turhat pöydillä ja tuoleilla lojuvat paperit ja esineet sekä mahdolliset lasten lelut huoneiden lattioilta ja nurkista
  • Pinnat näyttävät kauniimmilta tyhjinä ja puhtaina, joten keittiön työtaso, olohuoneen pöytä ynnä muut tasot kannattaa siivota turhista tavaroista ja pyyhkiä niiden päältä pölyt
  • Pese ikkunat ja asunnon peilit varsinkin, jos ne ovat näkyvästi likaiset. Näin huoneet valaistuvat paremmin ja kohde näyttää houkuttelevammalta niin kuvissa kuin itse asuntonäytöllä. Ennen näyttöä verhot ja sälekaihtimet kannattaa myös aukaista valoisuuden esiin tuomiseksi. Pimeään vuodenaikaan puolestaan kaikkiin huoneisiin kannattaa sytyttää valot.
  • Puhdista myös muut pinnat, varsinkin kylpyhuone ja keittiö sekä imuroi asunto huolellisesti

Neutraaleilla väreillä vetoat suureen ostajakuntaan

Kirkkaan vihreät verhot tai pöytäliina vievät huomion olennaisesta eli huoneesta ja sen tilan mahdollisuuksista. Vältä siis kirkkaiden ja persoonallisten värien ja kuosien käyttöä ja vaihda ne tarvittaessa neutraalimpiin ja vaaleisiin sävyihin, joilla pystytään vetoamaan suurempaan käyttäjäkuntaan ja saadaan tila näyttämään isolta ja valoisalta.

Piha kuntoon

Kiinteistöjen kuten omakotitalojen sekä kesämökkien kaupassa myös pihalla on suuri merkitys. Hyvin hoidettu piha antaa koko kiinteistöstä huolellisesti pidetyn vaikutelman. Pihan siistimiseen sopii samat toimenpiteet kuin asuntoon yleensäkin: ruoho kannattaa leikata, puutarhakalusteet asettaa järjestykseen ja huolehtia pihalta turhat työkalut ynnä muut tarvikkeet varaston suojiin piiloon.

Remontti ennen myyntiä vai riittäisikö stailaus?

Joskus myytävä kohde on päässyt selvästi huonoon kuntoon ja sen remontointi ennen myyntiä voi olla aiheellista ja kannattavaa, varsinkin jos kohde sijaitsee halutulla asuinalueella. Usein pienikin korjailu auttaa; vialliset tai repsottavat listat, saranat, valaisimet yms. pienet yksityiskohdat kannattaa korjata ja siistiä. Se ei maksa paljoa, mutta antaa asunnosta heti huolellisemmin pidetyn kuvan. Myös epäsiistejä tai kuluneita seiniä voi uudelleen maalata tai tapetoida, varsinkin jos se hoituu omin voimin. Sen sijaan keittiön tai kylpyhuoneen remontointia myyntiä varten kannattaa harkita tarkasti ja keskustella aiheesta kiinteistönvälittäjän kanssa. Lue lisää asunnon remontoinnista myyntiä varten.

Digistailaus avuksi tyhjän asunnon myyntiin

Mikäli myytävä kohde on täysin tyhjä, voi sitä sisustaa hillitysti tuomalla sinne esimerkiksi pienen pöydän, muutaman tuolin ja esimerkiksi viherkasvin. Myös sängyllä ja pienellä sohvalla voi esitellä tilojen käyttötarkoitusta. Tyhjän asunnon stailauksessa voidaan käyttää myös digitaalista stailausta, jossa ostajalle näytetään digitaalisesti miltä tila voisi näyttää sisustettuna. Digitaalinen stailaus on muodostunut tärkeäksi osaksi tyhjien asuntojen kauppaa ja sekä myyjät että ostajat ovat ottaneet sen hyvin vastaan.

Ammattilainen apuun myyntistailaukseen

Kokeneilta kiinteistönvälittäjältämme saat apua asunnon myyntistailaukseen ja viimeistelyyn kuvausta sekä asuntoesittelyitä varten. Kuvauksissa käytämme aina ammattilaiskuvaajia tuomaan koko asunnon ja sen parhaat puolet esiin. Kutsu meidät ilmaiselle arviokäynnille ja kerromme kuinka voimme yhdessä stailata asuntosi saadaksesi siitä parhaimman mahdollisimman hinnan.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää