Kategoriat MarkkinakatsauksetKirjoitettu

Porin asuntokaupat ja asuntojen hinnat

Tammikuu – toukokuu 2023

Tammikuu-toukokuu 2023 välillä vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat Porissa -26 %. Samalla aikavälillä asuntojen hintoja hyvin kokonaisuutena kuvaava kerrostalokaksioiden keskineliöhinta laski Porissa -8 %. Luvut ovat Porin asuntomarkkinoilla hyvin samanlaiset kuin koko Suomessa (koko Suomen kauppamäärät: -32 % ja kerrostalokaksioiden keskineliöhinnat: -10 %).

Vanhojen asuntojen kauppamäärät Porissa

Yksiöt ja kaksiot

Muiden isompien kaupunkien tapaan myös Porissa yksiöiden kauppa on käynyt tammi-toukokuu 2023 välillä tahmeasti, sillä kauppamäärät putosivat -40 % vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Porin kaksiossa sitä vastoin tahti on ollut toinen ja tammi-toukokuussa 2023 pudotusta vuoden takaiseen tuli vain -12 %. Yllättäen viime kuussa mentiin jopa +57 % yli toukokuun 2022 kauppamääristä.

Kolmiot ja 4 h+ kerrostalot

Kolmioiden kauppamäärien kehitys on ollut Porissa kaksioiden kaltainen, sillä tammi-toukokuun kauppamäärissä jäätiin -18 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. 4 h+k asunnoissa taasen kauppa on käynyt rauhallisemmin ja niiden osalta kauppamäärissä jäätiin tammi-toukokuu välillä puoleen vuoden takaisesta.

Rivitalot ja paritalot

Rivi- ja paritalohuoneistojen kauppa on käynyt Porissa tänä vuonna hyvin. Kokonaisuutena tammi- toukokuu 2023 välillä kauppamäärät ovat -14 % pienemmät kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Toukokuu oli näissä asuinmuodoissa tähän asti vuoden pirtein kuukausi kauppamäärien noustessa +40 % vuoden takaisesta.

Omakotitalot ja erillistalot

Hinnaltaan kalleimmissa omakotitaloissa ja erillistaloissa on sitä vastoin Porissa kauppa käynyt rivi- ja paritalohuoneistoja tahmeammin kauppamäärän jäädessä tammi-toukokuu välillä liki puoleen (-42 %) vuoden takaisesta. Näihin asuntoihin kevät ei ole tuonut kaivattua piristystä sillä, huhtikuun asuntokauppojen määrä jäi -45 % vuoden takaisesta ja toukokuun -53 % vuoden takaisesta.

Porin kysytyimmät asuinalueet ja asuntotyypit

Omistusasujien suosikkina on Porissa keskusta ja sen läheiset asuinalueet kuten Puuvilla ja Karjaranta. Kysyntää on eritoten kohtuuhintaisille ja hyväkuntoisille rivitaloille ja pienkerrostaloille. Myös keskustakaksioiden kauppa käy suhteellisen hyvin.

*Kaikki luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa sekä Tilastokeskuksen julkaisemiin tietoihin. Toukokuun kauppatiedot haettu 7.6.2023.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää