Kategoriat MarkkinakatsauksetKirjoitettu

Oulun asuntokaupat ja asuntojen hinnat

Kauppamäärät ja asuntojen hinnat tammikuu – toukokuu 2023

Kävelykatu Oulun keskustassa.

Huolimatta Oulun vanhojen asuntojen kauppamäärän määrän suhteellisen rajusta laskusta, ovat hinnat pitäneet pintansa suhteellisen hyvin. Tammikuu-toukokuu 2023 välillä verrattuna vuoden takaiseen Oulun vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat -37 %* verrattuna vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon, mutta asuntojen hintoja hyvin kokonaisuutena kuvaava kerrostalokaksioiden keskineliöhinta vain -4,4 %. Oulussa asuntomarkkinat ovatkin sangen hyvin tasapainossa, ja asuntojen hintakuplaa ei ole päässyt syntymään.

Vanhojen asuntojen kauppamäärät Oulussa

Yksiöt

Kuten muissakin kaskukeskuksissa, myös Oulussa suurin sukellus vanhojen asuntojen kauppamäärissä on kohdistunut yksiöihin, sillä niitä myytiin tammikuu-toukokuu 2023 välillä jopa -61 % vähemmän kuin vuosi sitten samalla aikavälillä. Yksiöiden kauppamäärien lasku on ollut loppukeväästäkin poikkeuksellisen suurta, sillä toukokuussa 2023 yksiöitä myytiin -68 % vähemmän kuin toukokuussa 2022.

Kaksiot ja kolmiot

Oulun vanhoissa kaksioissa ja kolmioissa ei näy aivan yksiöiden tapaista kauppamäärien laskua. Kaksiokauppoja tehtiin Oulussa tammikuu-toukokuu 2023 välillä -41 % vähemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla ja kolmiokauppoja -36 %.

4 h+ kerrostalot

Suuremmissa 4 h+ vanhoissa kerrostaloissa kauppamäärät ovat ailahdelleet suhteellisen paljon vuoden edetessä. Vuoden alussa tammikuussa niitä myytiin Oulussa -45 % vähemmän tammikuussa 2022, maaliskuussa +33 % enemmän maaliskuussa 2022 ja toukokuussa -15 % vähemmän kuin toukokuussa 2022. Kokonaisuutena vanhoja 4 h+ kerrostaloasuntoja on myyty Oulussa tammi- toukokuu välillä -35 % vähemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla.

Rivi- ja paritalohuoneistot sekä omakotitalot ja erillistalot

Vanhoja rivi- ja paritalohuoneistoja on Oulussa myyty tammi-toukokuu 2023 välillä -27 % vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan ja omakotitaloja sekä erillistaloja -28 % vähemmän. Kuten 4 h+ kerrostaloissa, myös näissä asuntotyypeissä näkyy tasapainoisempi markkinatilanne, sillä suuret asunnot eivät ole pienten tavoin asuntosijoittajien suosiossa.

Oulun kysytyimmät asuinalueet ja asuntotyypit

Omistusasujien suosikkina on Oulun asuinalueista jo muutaman vuoden ajan olleet Toppilansalmi, Tuira, keskusta sekä keskustan läheisyydessä olevat alueet.

*Kaikki luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa sekä Tilastokeskuksen julkaisemiin tietoihin. Toukokuu kauppatiedot haettu 7.6.2023.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää