Kategoriat MarkkinakatsauksetKirjoitettu

Kouvolan asuntokaupat ja asuntojen hinnat

Tammikuu – toukokuu 2023

Näkymä Kouvolasta Kymijoen ylittävästä sillasta.
Näkymä Kouvolasta Kymijoen ylittävästä sillasta.

Tammikuu-toukokuu 2023 välillä vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat Kouvolassa -20 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mikä on hyvin maltillisesti muihin Suomen isompiin kaupunkeihin verrattuna. Samalla aikavälillä asuntojen hintoja hyvin kokonaisuutena kuvaava kerrostalokaksioiden keskineliöhinta laski Kouvolassa -8 %. Luvut ovat Kouvolan asuntomarkkinoilla hivenen positiivisemmat kuin koko Suomessa yhteensä (Koko Suomen kauppamäärät: -32 % ja kerrostalokaksioiden keskineliöhinnat: -10 %).

Vanhojen asuntojen kauppamäärät Kouvolassa

Yksiöt

Monista muista isoista kaupungeista poiketen yksiöiden kauppa on Kouvolassa käynyt tammi- toukokuu 2023 välillä kohtalaisen onnistuneesti kauppamäärien pudotessa vuoden takaisesta vastaavasta ajanjaksosta ”vain” -23 %. Toukokuussa 2023 tehtiin jopa +50 % enemmän yksiökauppoja kuin viime vuoden toukokuussa.  Kouvolan yksiökaupan hyvä menestys muihin isompiin kaupunkeihin verrattuna johtuu asuntosijoittajista, jotka eivät ennen Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa ja siitä seurannutta korkojen nousuakaan juuri suosineet Kouvolla asuntosijoituskohteena. Pudotus on siis siten ollut pehmeämpi kuin PK-seudulla ja muissa asuntosijoittajien suosimissa yliopistokaupungeissa.

Kaksiot

Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppa on käynyt tänä vuonna Kouvolassa hyvin samankaltaisesti yksiöiden tapaan. Kaksioita myytiin tammi-toukokuu 2023 välillä -24 % vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Toisin kuin yksiöissä, kaksiokauppa ei toukokuussa noussut plussalle viime vuoteen verrattuna vaan jäi jopa -57 % viime vuoden toukokuusta.

Kolmiot

Mielenkiintoisesti vanhojen kerrostalokolmioiden kauppa on käynyt tänä vuonna Kouvolassa tahmeammin kuin yksiöiden ja kaksioiden, sillä tammi-toukokuussa niitä myytiin -36 % vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona. Tosin kolmioiden kauppa on piristymään päin, sillä toukokuun asuntokauppojen määrä jäi viime vuoden toukokuusta enää -29 %.

Rivi- ja paritalohuoneistot sekä omakotitalot ja erillistalot

Vanhoja rivi- ja paritalohuoneistoja myytiin Kouvolassa tammi-toukokuu välillä yhteensä -18 % vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona ja vanhoja omakotitaloja ja erillistaloja -19 % vähemmän. Verrattuna muihin asuntotyyppeihin, näiden kauppa onkin käynyt Kouvolassa koko vuoden kohtalaisen hyvin.

Kouvolan kysytyimmät asuinalueet ja asuntotyypit

Kouvolassa on edelleen kysyntää putkiremontoiduille kerrostaloasunnoille keskustan ja varsinkin rautatieaseman läheisyydestä. Myös hyväkuntoiset ja maltillisen hintaiset 2000-luvun puolella rakennetut omakotitalot kiinnostavat perheellisiä ostajia.

*Kaikki luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa sekä Tilastokeskuksen julkaisemiin tietoihin. Toukokuu kauppatiedot haettu 7.6.2023.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää