Kategoriat MarkkinakatsauksetKirjoitettu

Joensuun asuntokaupat ja asuntojen hinnat

Asuntokaupassa vain maltillista laskua vuoden takaiseen verrattuna.

Tammikuu-toukokuu 2023 välillä Joensuun vanhojen asuntojen kauppamäärä laski viidenneksen viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Lasku on selvästi maltillisempi kuin koko Suomessa yhteensä (-32%).

Vanhojen asuntojen kauppamäärät Joensuussa

Yksiöt

Vanhoja kerrostaloyksiöitä myytiin tammi-toukokuu 2023 välillä Joensuussa -29 % vähemmän kuin vuosi sitten. Kuten Joensuun asuntokaupassa kokonaisuutenakin, myös yksiökaupassa kauppamäärien lasku on aavistuksen vähemmän kuin Suomen yksiökaupassa keskimäärin.

Kaksiot ja kolmiot

Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppa on käynyt tänä vuonna Joensuussa tammi-toukokuu 2023 välillä kohtaisen hyvin, sillä niitä myytiin vain -11 % vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Kerrostalokolmioissa kauppamäärien pudotus viime vuoteen on taas aavistuksen isompi -20 %.

Rivi- ja paritalohuoneistot sekä omakotitalot ja erillistalot

Vanhoja rivi- ja paritalohuoneistoja myytiin Joensuussa tammi-toukokuu välillä yhteensä -19 % vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona ja vanhoja omakotitaloja ja erillistaloja -31 % vähemmän.

Joensuun kysytyimmät asuntotyypit ja asuinalueet

Joensuun asuntokaupassa kysyntää on eritoten uudehkoille 2010 tai myöhemmin rakennetuille rivi- ja omakotitaloille. Asuinalueista eniten kiinnostusta saavat Karhunmäki, Etu-Lehmo ja Joensuun keskusta.

*Kaikki luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa sekä Tilastokeskuksen julkaisemiin tietoihin. Toukokuu kauppatiedot haettu 7.6.2023.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää