Kategoriat Ideoita asumiseenKirjoitettu

Asunnonvaihtajan ei tarvitse pelätä putkiremonttia

Asunnonvaihtajan ei tarvitse pelätä putkiremonttia

Putkiremontti voi jo pelkkänä sanana herättää asunnon ostoa tai myymistä suunnittelevassa epäluulon tunteita, mutta turhaan. Putkiremontti on kiinteistön peruskorjaus, joka tuo lisämukavuutta asumiseen ja voi samalla jopa nostaa asunnon arvoa.

Putkiremontti voidaan toteuttaa eri tavoin. Taloyhtiön päätöksestä riippuen taloon tehdään joko laaja tai osittainen putkiremontti. Laajaan putkiremonttiin kuuluu käyttövesiputkien ja viemäreiden uusiminen. Toisinaan laajan putkiremontin yhteydessä uusitaan myös rakennuksen lämmitysvesiputkia ja lämpöpattereita. Joskus kuilurakenteiden jo ollessa auki uusitaan myös talon sähkö- ja tietoliikennejohdotuksia.

Usein vanhemmissa taloissa tehdään putkiremontin lisäksi myös kylpyhuoneen saneeraus, jonka yhteydessä vesikalusteet ja vedeneristeet uusitaan. Kylpyhuoneesta voidaan esimerkiksi poistaa vanha kylpyamme, jonka tilalle saa rakennettua suihkunurkkauksen ja wc-istuimen paikkaa voidaan muuttaa.

Suppea putkiremontti on nopeampi tehdä, koska yleensä sen yhteydessä uusitaan vain käyttövesiputket ja viemärit ns. sukitetaan eikä märkätiloja remontoida.

Putkiremontti vaikuttaa taloyhtiön asuntojen arvoon monella tapaa: mikäli putkiremontti on tulossa, mutta kustannuksia ei tiedetä, kustannusten epämääräisyys saattaa laskea asunnosta saatavaa hintaa. Toisaalta kun putkiremontti on tehty, on se perusparannus, joka nostaa asunnon hintaa. Asuntokaupoilla olevan ei siis kannata kavahtaa, kun myynti-ilmoituksessa on maininta putkiremontista.

Jos harkitsee ostavansa asunnon, johon on tulossa piakkoin putkiremontti, kannattaa ottaa selvää muutamasta perusasiasta: remontin laajuus, tekotapa, aikataulu sekä kustannukset.

Kun putkiremontti otetaan puheeksi taloyhtiön kokouksessa, saattaa asunnon omistaja alkaa harkita asunnon myymistä. Ensimmäisenä kannattaa kuitenkin selvittää samat asiat kuin potentiaalisen ostajankin, sekä sen lisäksi remontin vaikutus itse asumiseen. Laajan putkiremontin aikana asunnosta on useimmiten muutettava pois remontin ajaksi ja myös huoneistoa ja huonekaluja joudutaan suojaamaan.

Mikäli asunnon päätyy kuitenkin myymään, kannattaa se tehdä ajoissa. Näin uusi omistaja pääsee itse vaikuttamaan asuntoonsa putkiremontin yhteydessä tehtäviin ratkaisuihin ja materiaaleihin.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää