Kategoriat ArtikkelitKirjoitettu

Millainen asuinalue on Meilahti?

Arviokäyntiä kalenterista varaava nainen

Meilahden sijainti ja yleiskuva

Meilahti on yksi Helsingin arvostetuimmista ja viihtyisimmistä asuinalueista. Sen sijainti meren rannalla ja lähellä kaupungin keskustaa tekee siitä ihanteellisen paikan niin perheille kuin yksineläjillekin. Alueen vehreät puistot ja rauhalliset kadut luovat rauhoittavan ympäristön, joka on kuitenkin vain kivenheiton päässä pääkaupungin sykkeestä.

Meilahti tunnetaan myös monipuolisista palveluistaan, jotka kattavat kaiken tarvittavan arjen sujuvuuteen. Lähellä sijaitsevat koulut, päiväkodit ja terveyspalvelut tekevät alueesta erityisen houkuttelevan perheille. Lisäksi alueella on useita kahviloita, ravintoloita ja pieniä putiikkeja, jotka palvelevat niin paikallisia asukkaita kuin vierailijoitakin.

Palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet

Meilahden asukkaat nauttivat alueen kattavista palveluista. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät, ja lähialueelta löytyy niin pieniä erikoisliikkeitä kuin suurempia supermarkettejakin. Vapaa-ajanviettoon Meilahdessa tarjotaan monipuolisia mahdollisuuksia: alueelta löytyy muun muassa urheilukenttiä, uimarantoja ja veneilymahdollisuuksia.

Kulttuurinnälkäisille Meilahti tarjoaa taidenäyttelyitä ja museoita, kuten tunnetun Didrichsenin taidemuseon. Alueen viheralueet, kuten Meilahden arboretum ja Seurasaaren ulkomuseo, tarjoavat puolestaan loistavat puitteet ulkoiluun ja rentoutumiseen.

Liikenneyhteydet ja saavutettavuus

Meilahden erinomaiset liikenneyhteydet tekevät alueesta helposti saavutettavan niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin. Useat bussilinjat kulkevat alueen läpi, ja tulevaisuudessa raitiovaunuyhteys tulee parantamaan yhteyksiä entisestään. Myös pyöräilijöille Meilahti on ystävällinen, sillä alueelta löytyy hyvin suunniteltuja pyöräteitä, jotka yhdistävät sen sujuvasti muuhun kaupunkiin.

Lisäksi Meilahden läheisyys keskustaan ja hyvät kulkuyhteydet tekevät siitä ihanteellisen sijainnin myös niille, jotka työskentelevät kaupungin ytimessä mutta arvostavat asumisessaan rauhaa ja viihtyisyyttä.

Asuntojen tarjonta ja arkkitehtuuri

Meilahden asuntokanta on monipuolinen, ja se tarjoaa vaihtoehtoja niin moderneista kerrostaloasunnoista kuin perinteisemmistä omakotitaloistakin. Alueen arkkitehtuuri on sekoitus vanhaa ja uutta, ja monet rakennukset ovat itsessään nähtävyyksiä. Erityisesti alueen funkkistalot ovat suosittuja niiden ainutlaatuisen tyylinsä ansiosta.

Asuntojen kysyntä Meilahdessa on jatkuvasti korkea, mikä kertoo alueen suosiosta ja asumisen laadusta. Meilahden asuinalueena tarjoaa asukkailleen korkeatasoista asumista ja elämänlaatua, joka näkyy niin ympäristössä kuin asuntojen viimeistelyssäkin.

Yhteisöllisyys ja turvallisuus

Meilahden asukkaat kuvaavat aluetta usein yhteisölliseksi ja turvalliseksi. Naapurit tuntevat toisensa ja alueella järjestetään säännöllisesti tapahtumia, jotka tuovat asukkaat yhteen. Turvallisuuden tunne vahvistuu myös hyvin hoidetun ympäristön ja alhaisen rikollisuustason myötä.

Lapsiperheille Meilahti on erityisen houkutteleva, sillä alueen koulut ja päiväkodit ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Lisäksi alueen leikkipuistot ja muut lasten virkistysmahdollisuudet tekevät siitä ihanteellisen paikan kasvattaa perhettä.

Jos Meilahden asuinalueen elämänlaatu ja palvelut houkuttelevat sinua, me Huoneistokeskuksessa olemme valmiita auttamaan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kodin. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa asunnonvaihtoon liittyvissä kysymyksissä.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää