Kategoriat ArtikkelitKirjoitettu

Millainen asuinalue on Malmi?

Arviokäyntiä kalenterista varaava nainen

Malmi – Pohjois-Helsingin monipuolinen helmi

Malmi, tuo Pohjois-Helsingin idyllinen kaupunginosa, tarjoaa asukkailleen monipuolisen ympäristön, jossa yhdistyvät kaupunkimaisuus ja luonnonläheisyys. Alueen vetovoima perustuu sen kattaviin palveluihin, hyviin liikenneyhteyksiin sekä viihtyisään asuinympäristöön. Malmin keskustasta löytyvät kaikki peruspalvelut, kuten kaupat, koulut ja terveyspalvelut, jotka tekevät arjesta sujuvaa ja miellyttävää.

Alueen asuntokanta on monipuolinen, tarjoten vaihtoehtoja niin perinteisten kerrostalojen, rivitalojen kuin omakotitalojenkin ystäville. Malmin luonto, kuten Ala-Malmin puistot ja Tattarisuon ulkoilumaastot, tarjoavat asukkaille oivalliset puitteet virkistäytymiseen ja liikuntaan kaikkina vuodenaikoina.

Liikenneyhteydet ja saavutettavuus

Malmin saavutettavuus on erinomainen niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin. Junayhteydet vievät Helsingin keskustaan nopeasti, ja useat bussilinjat tarjoavat yhteyksiä eri puolille pääkaupunkiseutua. Tulevaisuudessa alueen liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun Raide-Jokeri valmistuu ja yhdistää Itä-Helsingin ja Espoon sujuvasti toisiinsa.

Myös lentokentälle on Malmin alueelta lyhyt matka, mikä tekee siitä houkuttelevan asuinpaikan myös paljon matkustaville. Autolla liikkuville alueelta löytyy hyvät yhteydet niin Kehä I:lle kuin Lahdenväylällekin.

Vapaa-ajanvietto ja kulttuuri

Malmin kulttuuritarjonta on rikas ja monipuolinen. Alueella järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, jotka tuovat yhteen paikalliset asukkaat ja lähialueiden vierailijat. Malmin kirjasto ja nuorisotalo tarjoavat toimintaa kaikenikäisille, ja alueen urheilukentät ja -hallit mahdollistavat monenlaisen liikunnan harrastamisen.

Lisäksi Malmin aseman läheisyydessä sijaitseva Malmitalo on kulttuurin ja taiteen keskus, jossa järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia. Alueen ravintolat ja kahvilat tarjoavat makuja maailman eri kolkista, ja kesäisin terassit täyttyvät iloisista ihmisistä nauttimassa auringosta ja hyvästä seurasta.

Perheiden Malmi

Perheille Malmi on ihanteellinen asuinalue. Alueelta löytyy useita päiväkoteja, ala- ja yläkouluja sekä lukio, mikä tekee lasten arjesta helppoa ja turvallista. Perheiden arkea helpottavat myös alueen monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja leikkipuistot, jotka tarjoavat mukavaa tekemistä kaikenikäisille lapsille.

Turvallisuus ja yhteisöllisyys ovat Malmin asuinalueen valtteja. Naapurit tuntevat toisensa ja alueella järjestetään säännöllisesti tapahtumia, jotka vahvistavat yhteisöllistä henkeä. Tämä luo pohjan turvalliselle ja viihtyisälle ympäristölle, jossa on hyvä kasvattaa lapsia.

Luonto ja ulkoilumahdollisuudet

Luonnon ystäville Malmi tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Alueen viheralueet, kuten Pihlajamäen viheralue ja Malmin lentokentän ympäristö, ovat suosittuja lenkkeily- ja ulkoilureittejä. Talvisin hiihtoladut ja luistelukentät tarjoavat liikunnan iloa, ja kesäisin puistot ja viheralueet kutsuvat piknikille ja rentoutumiseen.

Malmin läheisyydessä sijaitsevat myös suuremmat ulkoilualueet, kuten Paloheinä ja Haltialan tila, jotka tarjoavat mahtavat mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun. Luonnonläheisyys tuo asukkaille arkeen rauhaa ja mahdollisuuden nauttia Suomen neljästä vuodenajasta täysin rinnoin.

Jos Malmi on alue, joka herättää kiinnostuksesi ja olet harkitsemassa muuttoa tänne, me Huoneistokeskuksessa olemme valmiita auttamaan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kodin. Meidän asiantunteva tiimimme tuntee Malmin asuinalueen kuin omat taskunsa, ja olemme täällä varmistamassa, että asuntokauppasi sujuvat ongelmitta alusta loppuun. Ota yhteyttä, niin tehdään unelmistasi totta!

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää