Kategoriat ArtikkelitKirjoitettu

Millainen asuinalue on Kontula?

Arviokäyntiä kalenterista varaava nainen

Kontulan alueen yleiskuva

Kontula on Helsingin itäinen kaupunginosa, joka tunnetaan monipuolisista palveluistaan ja kulttuurisesta kirjostaan. Alueen sydämessä sykkii vahva yhteisöllisyys, joka näkyy niin asukkaiden arjessa kuin vapaa-ajan toiminnoissakin. Kontula tarjoaa asukkailleen kattavat peruspalvelut, kuten kouluja, päiväkoteja ja terveyspalveluita, jotka tekevät alueesta erinomaisen valinnan niin perheille kuin yksin asuvillekin.

Luonnonläheisyys on yksi Kontulan vetonauloista. Lähistöltä löytyvät viheralueet ja puistot tarjoavat loistavat puitteet ulkoilulle ja virkistäytymiselle kaikkina vuodenaikoina. Alueen läpi virtaava Vantaanjoki ja sen varrella sijaitsevat lenkkipolut ovat suosittuja ajanviettopaikkoja niin lenkkeilijöiden kuin koiranulkoiluttajien keskuudessa.

Palvelut ja vapaa-aika Kontulassa

Kontulan ostoskeskus on alueen palveluiden ytimessä, tarjoten asukkaille monipuoliset mahdollisuudet ostoksiin ja asiointiin. Ostoskeskuksessa sijaitsevat niin päivittäistavarakaupat, erikoisliikkeet kuin ravintolatkin. Lisäksi kirjasto, uimahalli ja jäähalli ovat vain kivenheiton päässä, mikä tekee Kontulasta aktiivisen elämäntavan ystävän unelma-alueen.

Kulttuurin ystäville Kontula tarjoaa monenlaisia tapahtumia ja toimintaa. Alueella järjestetään vuosittain Kontufestari, joka kokoaa yhteen musiikin, taiteen ja yhteisöllisyyden. Myös erilaiset työpajat ja kurssit ovat suosittuja, ja ne tarjoavat asukkaille mahdollisuuksia oppia uutta ja viettää aikaa yhdessä.

Liikenneyhteydet ja saavutettavuus

Kontula sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, mikä tekee siitä helposti saavutettavan niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin. Metroasema on alueen liikenteellinen solmukohta, josta pääsee kätevästi Helsingin keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Lisäksi useat bussilinjat palvelevat alueen asukkaita, tarjoten sujuvat yhteydet niin lähialueille kuin kauemmaskin.

Pyöräilijöille Kontula on ystävällinen, sillä alueelta löytyy hyvin suunniteltuja pyöräteitä, jotka yhdistävät sen sujuvasti lähikaupunginosiin ja Helsingin keskustaan. Autolla liikkuville alueelta löytyy myös riittävästi parkkitilaa, mikä lisää asumismukavuutta.

Kontulan asuntomarkkinat

Asuntotarjonta Kontulassa on monipuolista, ja se kattaa niin kerrostaloasunnot, rivitalot kuin omakotitalotkin. Alueen asunnot ovat suosittuja niiden kohtuullisen hintatason ja hyvien palveluiden ansiosta. Kontulan asuntomarkkinat tarjoavat vaihtoehtoja niin ensiasunnon ostajille kuin sijoittajillekin.

Me Huoneistokeskuksessa tunnemme Kontulan asuntomarkkinat läpikotaisin ja autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan kodin. Olipa kyseessä sitten ensiasunnon hankinta tai sijoitusasunnon etsintä, asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua.

Turvallisuus ja yhteisöllisyys

Kontula on tunnettu turvallisena asuinalueena, jossa naapurit tuntevat toisensa ja yhteisöllinen henki on vahva. Alueella järjestetään säännöllisesti asukastapaamisia ja muita yhteisöllisiä tapahtumia, jotka vahvistavat naapureiden välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Lapsiperheille Kontula on ihanteellinen, sillä alueella on useita leikkipuistoja ja koulujen läheisyys takaa turvallisen koulumatkan. Seniorit puolestaan arvostavat alueen rauhallisuutta ja helppoa pääsyä palveluiden äärelle.

Kontulan tulevaisuudennäkymät

Kontula on alueena jatkuvassa kehityksessä, ja tulevaisuudessa on luvassa monia parannuksia, jotka lisäävät asuinalueen vetovoimaa entisestään. Kaupunginosan kehittämissuunnitelmat sisältävät uusia asuinrakennuksia, palveluiden laajentamista ja viheralueiden kohentamista.

Kontulan kehittyessä myös asuntojen arvon odotetaan nousevan, mikä tekee alueesta houkuttelevan sijoituskohteen. Me Huoneistokeskuksessa seuraamme alueen kehitystä tiiviisti ja tarjoamme asiakkaillemme ajantasaisen tiedon asuntomarkkinoiden tilanteesta.

Huoneistokeskus – Asiantuntijasi Kontulan asuntomarkkinoilla

Jos Kontulan alue kiinnostaa sinua asuinpaikkana, me Huoneistokeskuksessa olemme valmiina auttamaan sinua löytämään unelmiesi kodin. Ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjämme tarjoavat sinulle henkilökohtaista palvelua ja syvällistä asiantuntemusta, jotta asuntokaupat sujuvat vaivattomasti ja turvallisesti.

Olipa kyseessä sitten asunnon myynti, osto tai vuokraus, meidän kokeneet asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Ota yhteyttä, niin teemme asunnonvaihdostasi helppoa ja miellyttävää – tervetuloa Kontulaan!

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää