Kategoriat ArtikkelitKirjoitettu

Millainen alue on Malmi asuinpaikkana?

Arviokäyntiä kalenterista varaava nainen

Malmi on Helsingin koilliskulmassa sijaitseva alue. Se on monipuolinen ja eläväinen kaupunginosa, joka tarjoaa asukkailleen laajan kirjon palveluita ja viihtyisää asumista. Tässä blogikirjoituksessa tutustumme siihen, millainen Malmi on asuinpaikkana, ja miksi se voisi olla juuri sinun uusi kotisi. Me Huoneistokeskuksessa haluamme tarjota sinulle kattavan kuvan Malmin alueesta, jotta voisit tehdä perustellun päätöksen asuinpaikastasi.

Malmin sijainti ja liikenneyhteydet

Malmi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja se on tunnettu erinomaisista liikenneyhteyksistään. Alueelta löytyy juna-asema, josta pääsee kätevästi niin keskustaan kuin lähikuntiinkin. Lisäksi useat bussilinjat kulkevat Malmin kautta, mikä tekee alueesta helposti saavutettavan niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä liikkuville.

Malmin lentokenttä, joka on nykyään enimmäkseen harraste- ja pienkoneiden käytössä, tuo oman lisänsä alueen liikenteeseen. Lentokentän ympäristö on myös suosittu ulkoilu- ja vapaa-ajan alue.

Palvelut ja vapaa-aika Malmin alueella

Malmi on palveluiden suhteen omavarainen kaupunginosa. Alueelta löytyy useita kouluja, päiväkoteja ja terveyspalveluita, mikä tekee siitä erinomaisen asuinalueen perheille. Ostosmahdollisuudet ovat myös hyvät, sillä Malmin Novan kauppakeskus tarjoaa monipuoliset palvelut aina ruokakaupoista erikoisliikkeisiin.

Vapaa-ajan viettoon Malmi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Alueella on useita puistoja ja viheralueita, jotka kutsuvat ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta. Talvisin alueen liikuntapuistoissa voi harrastaa esimerkiksi luistelua ja hiihtoa, kun taas kesäisin voi nauttia pallopeleistä ja muista ulkoiluaktiviteeteista.

Asuntotarjonta Malmin alueella

Malmin asuntotarjonta on monipuolista, ja se kattaa niin kerrostaloasunnot, rivitalot kuin omakotitalotkin. Alueen asunnot ovat pääosin 1950- ja 1960-luvuilta, mutta viime vuosina alueelle on rakennettu myös uudempaa asuntokantaa. Me Huoneistokeskuksessa olemme sitoutuneet auttamaan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kodin Malmin alueelta.

Asuntojen hinnat Malmissa ovat Helsingin keskustan hintoihin verrattuna kohtuulliset, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille asunnonostajille. Alueen kehittyessä ja palveluiden parantuessa on myös odotettavissa, että asuntojen arvo säilyy ja mahdollisesti jopa nousee tulevaisuudessa.

Yhteisöllisyys ja turvallisuus

Malmi tunnetaan yhteisöllisenä alueena, jossa naapurit tuntevat toisensa ja yhteisölliset tapahtumat kuten kirpputorit ja kulttuuritapahtumat ovat suosittuja. Tämä luo alueelle turvallisen ja kodikkaan ilmapiirin, joka on erityisen arvostettua lapsiperheiden keskuudessa.

Turvallisuuden tunne vahvistuu myös hyvän paikallisen palvelutarjonnan ja toimivien liikenneyhteyksien ansiosta. Alueella on myös aktiivinen asukasyhdistys, joka ajaa asukkaiden etuja ja pyrkii kehittämään Malmin aluetta entistäkin viihtyisämmäksi.

Luonto ja ulkoilumahdollisuudet

Malmin ympäristö tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia niin lenkkeilijöille, pyöräilijöille kuin luonnossa liikkujillekin. Alueen lähellä sijaitsevat esimerkiksi Viikin luonnonsuojelualue ja Tapaninvainion rantapuistot, jotka tarjoavat mainiot puitteet rentoutumiseen ja virkistäytymiseen luonnon helmassa.

Malmin alueella on myös useita leikkipuistoja ja koirapuistoja, jotka palvelevat alueen perheiden ja lemmikinomistajien tarpeita. Luonnonläheisyys ja hyvät ulkoilumahdollisuudet ovatkin yksi Malmin vetovoimatekijöistä.

Yhteenveto

Malmi on alueena monipuolinen ja tarjoaa asukkailleen laadukkaan elinympäristön. Sen hyvät palvelut, liikenneyhteydet ja kohtuuhintainen asuntotarjonta tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monenlaisille asukkaille. Me Huoneistokeskuksessa olemme valmiita auttamaan sinua löytämään unelmiesi kodin tästä dynaamisesta ja kehittyvästä kaupunginosasta.

Jos Malmi on herättänyt kiinnostuksesi ja haluat tietää lisää alueesta tai asuntotarjonnasta, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme sinua kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja toiveissa.

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää