Kategoriat ArtikkelitKirjoitettu

Malmi – millainen alue asumiseen?

Arviokäyntiä kalenterista varaava nainen

Malmi, tuo Helsingin pohjoisosassa sijaitseva monipuolinen kaupunginosa, on viime vuosina noussut yhä useamman asunnonetsijän kiikarissa kiinnostavaksi vaihtoehdoksi. Mutta mikä tekee Malmin alueesta houkuttelevan asuinpaikan? Tässä blogikirjoituksessa pureudumme Malmin alueen ominaispiirteisiin ja kerromme, miksi juuri sinun kannattaisi harkita asumista tässä dynaamisessa kaupunginosassa.

Malmin sijainti ja liikenneyhteydet

Malmi sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla, vain noin 15 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Alueelta löytyy erinomaiset liikenneyhteydet niin omalla autolla liikkuville kuin julkisen liikenteen käyttäjillekin. Malmin juna-asema on yksi alueen keskeisimmistä solmukohdista, josta pääsee kätevästi niin lähijunilla kuin kaukojunillakin liikkeelle. Lisäksi useat bussilinjat tarjoavat sujuvat yhteydet eri puolille Helsinkiä ja lähikuntia.

Malmin lentokenttä, joka on nykyään enemmänkin kevyen ilmailun ja harrastustoiminnan keskus, tuo oman lisänsä alueen liikenteelliseen profiiliin. Vaikka lentokentän tulevaisuus onkin ollut keskustelun aiheena, se on osa Malmin historiallista identiteettiä ja tuo alueelle oman ainutlaatuisen leimansa.

Palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet

Malmilla asuminen tarkoittaa, että kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä. Alueelta löytyy useita kouluja, päiväkoteja, kirjasto sekä terveysasema. Ostosmahdollisuudet ovat myös hyvät, sillä Malmin Nova -ostoskeskus tarjoaa monipuoliset palvelut aina kaupoista ravintoloihin. Lisäksi alueella on useita pienempiä liikkeitä ja kahviloita, jotka tuovat oman viehätyksensä Malmin katukuvaan.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet Malmin alueella ovat monipuoliset. Ulkoilun ystäville alue tarjoaa viheralueita ja puistoja, kuten Malmin lentokentän ympäristön laajat viheralueet, jotka kutsuvat lenkkeilemään ja nauttimaan luonnosta. Talvisin alueella voi harrastaa esimerkiksi luistelua ja hiihtoa. Kulttuurin ystäville Malmi tarjoaa tapahtumia ja toimintaa, kuten Malmitalo, jossa järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia.

Asuntotarjonta Malmin alueella

Malmin asuntotarjonta on monipuolista ja sopii erilaisiin tarpeisiin. Alueelta löytyy niin kerrostaloasuntoja, rivitaloja kuin omakotitalojakin. Me Huoneistokeskuksessa olemme sitoutuneet auttamaan sinua löytämään juuri sinulle sopivan kodin Malmin alueelta. Olipa haussa sitten ensiasunto, perheasunto tai vaikkapa sijoitusasunto, meidän asiantuntevat välittäjämme ovat valmiina palvelemaan sinua.

Malmin alueella on viime vuosina nähty myös uudisrakentamista, mikä on tuonut alueelle moderneja asumisratkaisuja. Uudet asuinalueet, kuten Malmin lentokentän ympärille suunnitellut asuinalueet, lupaavat tuoda alueelle entistä enemmän elinvoimaa ja uusia asukkaita.

Yhteisöllisyys ja turvallisuus

Malmi tunnetaan yhteisöllisenä alueena, jossa naapurit tuntevat toisensa ja yhteisölliset tapahtumat kuten kirpputorit ja kyläjuhlat ovat suosittuja. Tämä luo alueelle turvallisen ja kotoisan ilmapiirin, joka on erityisen arvokasta lapsiperheille ja ikäihmisille.

Turvallisuuden tunne on tärkeä osa asumisviihtyvyyttä, ja Malmilla on panostettu asukkaiden turvallisuuteen. Alueella on hyvä valaistus, siistit kadut ja aktiivinen asukastoiminta, joka edistää yhteisön hyvinvointia ja turvallisuutta.

Malmin tulevaisuudennäkymät

Malmi on alueena jatkuvassa kehityksessä, ja sen tulevaisuudennäkymät ovat valoisat. Helsingin kaupungin kehittämissuunnitelmat lupaavat alueelle uusia palveluita, parempia liikenneyhteyksiä ja viihtyisämpiä asuinalueita. Tämä tekee Malmin alueesta houkuttelevan sijoituksen niin asumisen kuin sijoittamisenkin näkökulmasta.

Me Huoneistokeskuksessa seuraamme tiiviisti Malmin alueen kehitystä ja olemme valmiita tarjoamaan sinulle ajankohtaista tietoa ja asiantuntevaa palvelua, kun suunnittelet asumista Malmin alueella. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää siitä, miksi Malmi voisi olla sinun uusi kotisi.

Malmin alue tarjoaa monipuolisen ja viihtyisän ympäristön asumiseen, jossa yhdistyvät hyvät palvelut, liikenneyhteydet ja viihtyisä asuinympäristö. Olitpa sitten nuori aikuinen, lapsiperhe tai eläkeläinen, Malmi tarjoaa jokaiselle jotakin. Tutustu alueeseen ja löydä oma kotisi Malmin sydämestä!

Ajankohtaista

Huoneistokeskuksen tuoreimmat asuntomarkkinakatsaukset ja tiedotteet

Lue lisää