Asunto Oy Sompasaaren Priki

Sompasaarenlaituri 16, 00540 Helsinki

Rakennuttaja

Sato Oyj

Arkkitehti

Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy

Asunto Oy Sompasaaren Priki

MERELLISTÄ JA ESTEETÖNTÄ KAUPUNKIASUMISTA KALASATAMAN PALVELUIDEN ÄÄRELLÄ

Asunto Oy Sompasaaren Priki, Helsinki on valmistunut syyskuussa 2021 ja sijaitsee omalla tontilla Sompasaarenaltaan ja Nihdinkanavan äärellä. Talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy ja talon on rakennuttanut Sato Oyj. Nykyaikaisessa ja esteettömässä talossa asukkaiden viihtyvyys on huomioitu monella tavalla. Talossa on pesula, kuivaustilat, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot. Suojaisalla korttelin asukkaiden yhteispihalla on istutuksia, viihtyisiä oleskelualueita ja lasten leikkipaikkoja.

Kuusikerroksisen talon isoista ikkunoista ja lasitetuilta parvekkeilta avautuu upeat merinäkymät Nihdinkanavalle ja/tai Sompasaarenaltaalle sekä kauniit näkymät viihtyisälle korttelin yhteiselle asukaspihalle.

Kaikissa huoneistoissa olohuone ja keittiötila muodostavat avaran yhtenäisen tilan, joka jatkuu luontevasti lasitetulle parvekkeelle. Huoneistotyypeistä on helppo löytää sopiva asunto oman perheen tarpeisiin.  Asuntojen vaaleat sävyt ja korkealaatuiset materiaalit houkuttelevat sisustamaan. Lattiat ovat korkealaatuista tammiparkettia.

Keittiössä on valkoiset kaapistot ja upeat komposiittitasot. Kaapistojen välitilassa on komposiittilevy, jossa on kaunis harmaansävy – harjattu alumiini tai kuparin sävy. Keittiön varustukseen kuuluu induktiotaso ja kalusteuuni, liesikupu, integroitu astianpesukone, jääkaappi sekä pakastin.

Kylpyhuoneessa on valkoiset laatat seinissä ja joko harmaat tai kuparin sävyiset laatat lattiassa. Kylpyhuoneessa on mm peilikaappi, allaskaappi, jossa on integroitu pesuallas, korkeakaappi, siirrettävät suihkuseinät, sekä varaus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Asunnoissa on myös erillinen wc lisäämässä arjen sujuvuutta.

Autopaikat ovat korttelin yhteisessä paikoitushallissa pihakannen alla. Paikat ovat nimeämättömiä ja ne on varustettu sähköauton latauslaitteella. Autopaikat myydään erillisellä osakekirjalla. Taloyhtiössä on myös yhteiskäyttöautojärjestelmä.

Sompasaaressa asut meren äärellä lähellä Helsingin keskustan sykettä, urbaania kaupunkikulttuuria ja upeita ulkoilualueita. Suvilahden ja Teurastamon tapahtumat ja kulttuuri- sekä ravintolapalvelut ovat kävelyetäisyydellä, samoin kuin Mustikkamaa ja Korkeasaaren eläintarha. Kaikki palvelut ovat niin ikään lähellä: Päiväkodit, koulut, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus sekä Kauppakeskus Redi.

Metro vie sinut 6 minuutissa Helsingin keskustaan ja 8 minuutissa Itäkeskukseen. Pyöräillen koko kaupunki on helposti ulottuvillasi ja pääset nopeasti nauttimaan Vanhankaupunginlahden rantabulevardista sekä luonnosta.

Rakennuttaja Sato Oyj

Tämä on arkkitehdin näkemys kohteesta

Asemakaavakartta

Sompasaaren Prikissä asuessasi meren tuoksu on aina läsnä. Talon luoteispuolella Sompasaarenlaituria reunustaa Sompasaarenalla ja lounaassa Nihdinkanava. Erityisesti talon ylimmistä kerroksista on upeat näkymät kohti Kruunuhakaa ja kantakaupunkia.

Kohteen vapaat asunnot