Santamäentie 10, Nurmijärvi (Perttula)

329 000 € 109,5 m² 3mh + oh + tupak + kph
Myyntihinta 329 000 €
Asuinpinta-ala 109,5 m²
Huoneita 5
Rakennusvuosi 2004
Tyyppi Omakotitalo
Kaupunki Nurmijärvi
Kaupunginosa Perttula

Uniikki koti 1800-luvun torpparin tupaan rakennetussa ympäristössä!

Tervetuloa tutustumaan tähän rakkaudella tehtyyn, omaan käyttöön rakennettuun uniikkiin taloon, jossa kodin sydämenä toimii upea 1830-luvun torpparin tupa. Talo on rakennettu tämän historiallisen tuvan ympärille siten, että talon keittiö on todellinen kodin sydän, jota ympäröi 1800-luvulta peräisin oleva hirsirunko.

Rakentaminen aloitettiin vuonna 2004, jolloin talon perustukset uusittiin vanhan torpan osalta ja ympärille laajennettiin uusi, mutta vanhaa aikaa kunnioittava rakennus. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon: uuden talon vuorilaudoitus on käsitelty rautasulfaatilla, joka harmaannuttaa ja elävöittää pintaa, antaen puulle sään kestävän suojan. Kaikki yksityiskohdat on viimeistelty huolella ja harkiten, mikä näkyy jokaisessa nurkassa. Sisustus on harmoninen ja yhteensopiva, ja jopa olohuoneen vanha sohva on saanut uuden loiston keinumaisessa muodossaan.

Tässä ainutlaatuisessa kodissa lämmitys on järjestetty monipuolisesti ja kustannustehokkaasti. Talosta löytyy kolme tulisijaa: puuhella, leivinuuni ja takka, jotka tarjoavat lämpöä ja tunnelmaa kylminä talvi-iltoina. Leivinuunin lämmössä voit leipoa piirakat, kakut ja padat, tuoden todellista vanhanajan idylliä keittiöösi. Lisäksi talossa on sähköpattereita, joiden avulla voit helposti säätää lämpötilaa ja helpottaa arkea. Voit siis minimoida sähkökustannukset puulämmityksellä tai hyödyntää sähkölämmitystä tarpeen mukaan, mikä tekee lämmityksestä joustavaa ja mukautuvaa eri tilanteisiin.

Talon pihapiiri on oma rauhan tyyssija, joka koostuu monista upeista elementeistä. Piha-alueella on oma lampi, hirsirunkoinen pihasauna, sekä suuri talousrakennus, joka on unelmapaikka autoharrastajalle. Talousrakennuksessa on runsaasti tilaa verstas- ja autotallitilana, joten se sopii erinomaisesti monenlaiseen käyttöön.

Tontti rajautuu upeisiin maalaismaisemiin, tarjoten rauhallisen ja idyllisen ympäristön. Luonnonläheisyys ja oman rauhan tunne ovat läsnä kaikkialla tässä ainutlaatuisessa maalaisidyllissä. Tämä kohde on nähtävä omin silmin, jotta sen ainutlaatuisuus ja kauneus pääsevät täysin oikeuksiinsa.

Tule ja ihastu tähän upeaan kotiin, jossa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat harmonisesti. Tämä koti on todellinen harvinaisuus, ja se odottaa uusia asukkaitaan rakastamaan ja vaalimaan sitä samalla huolella ja lämmöllä kuin nykyiset omistajat. Tervetuloa!

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnon perustiedot

Kotiavain 20512786
Osoite Santamäentie 10, 01860
Tyyppi Omakotitalo
Huoneistoselitelmä 3mh + oh + tupak + kph
Huoneet 5
Asuintilojen pinta-ala 109,5 m²
Muiden tilojen pinta-ala 44,5 m²
Kokonaispinta-ala 154 m²
Lisätietoja pinta-alasta Pinta-ala on rakennuslupakuvissa ilmoitettu pinta-ala. Huoneistoala sisältää: uutta 68,5m2, vanhaa 41m2, yhteensä 109,50m2 Kuntotarkastusraportin mukaan pinta-ala 109,5/154m2
Asuinkerrosten määrä 2
Rakennusvuosi 2004
Käyttöönottovuosi 2004
Vapautuminen Sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta 329 000 €
Velaton hinta 329 000 €
Muut maksut Nuohous 104 e/vuosi ilmanvaihtokoneiden suodattimet 94,50 e/vuosi Kiinteistön vakuutus 505 e/vuosi (laajin mahdollinen turva Tapiolasta) Vesi ja jätevesimaksu sisältää umpisäiliön tyhjennyksen kustannukset. Kaivovesi on kuukausimaksuton, pl. mahdollisia huolto-/korjaustoimia. Sähkömaksu sis siirto maksu, talous ja lämmityssähkö myyjän nykyisellä sopimuksella. Myyjällä aktiivisessa käytössä talon kolme tulisijaa.
Kiinteistövero 484,22 €
Vesi- ja jätevesimaksu 100 €/kk
Puhtaanapito 12 €/kk
Sähkölämmityksen keskimääräinen kokonaiskustannus 123 €/kk

Asunnon lisätiedot

Sauna Oma sauna
Tilojen kuvaus Lisäksi asunnossa kaksi vaatehuonetta.
Muuta kauppaan kuuluvaa Keittiön ruokailutilan säilytyslaatikot/istuimet sisältyvät kauppaan.
Tehdyt remontit 2001 päävesilinjan asennus 2002-2003 autotallin rakentaminen 2004 muurattu savupiiput, takka, leivinuuni ja puuhella 2004 hirsikehikon perkaus ja peruskorjaus 2004 hirsikehikon sokkelin uusinta 2004 hirsikehikon vanhan lattian purku ja maalattian poisto 2004 hirsikehikon suoristus ja ikkunoiden uusinta 2004 keittiön ja alakerran makuuhuoneen lattiat uusittu runkoineen kaikkineen 2004 keittiökaapistojen asennus - 2004: alakerran vaatehuoneen rakentaminen 2004 uuden sokkelin rakennus hirsikehikon ympärille sekä olohuoneen laajennusosaan 2004 uusi runko olohuoneen laajennusosaan, vanhan hirsikehikon ympärille sekä yläkertaan 2004 olohuoneen rakentaminen valmiiksi 2004 uuden kantavan rungon levytys, eristys, ulkoverhous yms. valmiiksi saattaminen 2004 vesikaton asennus 2004 liesi uusittu 2006 eteisen ja kylpyhuoneen rakentaminen kokonaisuudessaan 2007 yläkerran sisätilat valmiiksi 2010 uusi vesikaivo ja putkitus 2012 pihalammikon laajennus 2013 saunan vesikatto uusittu 2013 pihan remontointi, kivituhka ja istutukset 2020 vesipumppu uusittu 2020 suihkukaappi uusittu infrapuna- ja höyrysaunaominaisuudella varusteltuun 2021 wc-pönttö uusittu -2021 yläkerran vaatehuone rakennettu 2024 parveke uusittu 2024 kaikki ulkoportaat uusittu 2024 autotallin ulkoportaiden kaiteet asennettu - 2024: kattotikkaat asennettu 2024 sisätilojen listoitus viimeistelty 2024 pieniä huoltotoimia, kuten lattialaattojen vaihtoa, ovien ja pintojen maalausta
Asunnon kunto Hyvä
Lisätietoja kunnosta Ote kuntotarkastusraportista päiväyksellä 3.6.2024: Tarkastuksessa ei havaittu suurempia poikkeamia tai puutteita. Talo on pääosin tai melkein kokonaan lähes nykyaikainen, havaintojen mukaan hyvin remontoitu / uudelleen rakennettu. Ja saadun tiedon mukaan työt on tehty perusteellisesti ja laadukkaasti.
Energialuokka D2018, On lain edellyttämä energiatodistus, Voimassa 06.07.2034
Lämmitysjärjestelmän kuvaus Puu, sähkö, sähköpatterilämmitys, sähköinen lattialämmitys, uuni/takka, sähköpattereiden määrä on vähäinen, eikä riitä sellaisenaan lämmittämään taloa. Tulisijojen käyttö on välttämätöntä talviaikaan talon lämpimänä pitämiseksi.
Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Painovoimainen, muu, makuuhuoneiden ulkoseinissä puhallin ja LTO, kph:ssa ulospuhallus
Tulisija Takka, muu, talossa 3 tulisijaa
Vesihuollon kuvaus Kaivo
Viemäri Umpisäiliö
Sähköliittymä siirtyy Kyllä

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali Puu, hirsi, betoni
Keittiön kuvaus Jääkaappi, pakastin, liesi (keraaminen, leivinuuni, puuliesi), työtasot (laminaatti), seinät (puu), lattiat (muu), Laitta on lankkulattia. Seinäpinnat 1830 luvun vanhasta Torpparin tuvasta. Materiaali hirsi, alkuperäiset torpan seinät. , mikroaaltouuni, astianpesukone, irralliset kaapistot, kiinteät valaisimet, liesituuletin / suodatin
Kylpyhuoneen kuvaus Suihkukaappi, pesukone, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto, seinät (maalattu), lattiat (laatta)
WC-tilojen kuvaus Seinät (puu), lattiat (muu), Talon yläkerrassa on Separett villa kuivakäymälä ja lakerrassa wc kylpyhuonetilan yhteydessä. Lattia laminaattia. Seinäpinnat puupanelia. Tila ei ole märkätila lainkaan, joten tilassa ei ole vesipistettä.
Saunan kuvaus Puukiuas, Sauna on pihasauna, joka sijaitsee oman lammen rannalla. Pihasauna on alkuperäisessä kunnossa, vain vesikatto on uudistettu vuonna 2013.
Olohuoneen kuvaus Seinät (maalattu), lattiat (muu), Lankkulattia.
Makuuhuoneen kuvaus Lukumäärä: 3, seinät (maalattu, puu), lattiat (laminaatti), Yläkerran makuuhuoneissa maalattu puupaneliseinä. Alakerrassa maalattu seinä.
Muut huoneet ja tilat Eteinen, Aula
Säilytystilojen kuvaus Talossa sisällä kaksi vaatehuone tilaa. Autotallitilassa erillinen varastotila.
Kattotyyppi Harjakatto
Katon kuvaus Pelti

Asunnon tontti

Tontin omistus Oma
Kiinteistötunnus 543-409-4-12
Tontin tyyppi Tasamaatontti
Tontin pinta-ala 2700 m²
Tie perille On
Lisätietoja tontista Tontilla oma pieni lampi, johon vesi tulee läheisestä isommasta lammesta. Isomman lammen vettä käytetään läheisten viljelysten kasteluun. Lammen rannalla alkuperäinen hirsirakenteinen pihasauna. Tila sijaitsee pohjavesialueella.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin 1) Yhteinen vesialue 543-409-876-1 VESIALUE Kiinteistötoimitukset ja viranomaispäätökset 1) Alueellinen yksityistietoimitus koko rekisteriyksiköllä
Kaavoitustiedot AP Pientalovaltainen asuntoalue. Alustava pääväylä merkattu liitteenä olevaan osayleiskaavakarttaan. Katkoviiva osoittaa alustavan ratkaisun, osayleiskaavakartan alalaidassa. Yleiskaavainsinööri Nurmijärven kunta Arja Junttila arja.junttila@nurmijarvi.fi 040 317 2530
Kaavoitustilanne Osayleiskaava
Muut rakennukset Saunarakennus, autotalli, leikkimökki, puuliiteri, talousrakennus. Pihapiirissä on kaksi puuliiteriä, pieni leikkimökki, lammenrannalla oleva alkuperäinen hirsisaunarakennus, sekä iso autotalli/talousrakennus. Talousrakennuksessa on kaksi pariovellista autotallitilaa, sekä toisessa päädyssä kaksi varatotilaa/verstasta. Tallin yläkerrassa on vielä lisäksi kylmäullakkotila missä runsaasti säilytystilaa. Talousrakennuksen koko alakerta on lämpöeristetty.

Muut lisätiedot

Pihan kuvaus Jos pohjavesi on erityisen matalalla keväällä tai syksyllä, kaivoveteen saattaa ilmestyä hetkellisesti rautaa / mangaania. Kaivovesi on tutkittu usein ja juomakelpoista. Viimeisin tutkimus noin 4 vuoden takaa.
Ranta Ei rantaa

Marie Karukoski

Kiinteistönvälittäjä, LKV, sisustussuunnittelija Vantaa +358401217368
Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitellyllä tavalla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä välittäjään

Tilaa ilmainen arviokäynti​

Asunnonvaihto kannattaa aloittaa nykyisen asunnon hinnan arvioinnilla. Näin saat raamit uusille unelmillesi.​

Tilaa ilmainen arviokäynti​